Conrad Horsten en Robbert van der Houwen OPS Kamer van Koophandel

OPS als enabler in DevOps bij Kamer van Koophandel

OPS is een belemmering! Dat is de algemene gedachte over OPS. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn. Het kan zelfs een ‘enabler’ zijn, zeggen Conrad Horsten van Sogeti en Robbert van der Houwen van de Kamer van Koophandel. Hoe zit dat precies?

Regie uit handen

OPS staat voor Operations Services en wordt bijna altijd gezien als een ‘impediment’. Bij de Kamer van Koophandel hebben Conrad en Robbert deze gedachte volledig weten om te draaien. Hoe zij dit doen? Door resources en mogelijkheden beschikbaar te stellen en vervolgens de regie helemaal uit handen te geven. Klinkt het nog als een onbereikbaar doel? Geen zorgen, in het interview wordt dieper ingegaan op de eerste stappen die je als organisatie kunt zetten.

Niet stoppen

Deze goede intenties zijn natuurlijk goed, maar wat is nu de gouden tip om OPS in te zetten als kracht en niet als obstakel? Niet stoppen bij de eerste horde die je tegenkomt en blijven praten met de verschillende teams zodat je hetzelfde doel voor ogen houdt. Dat zegt Robbert in het interview.

Bekijk het interview

Benieuwd wat de rol van OPS bij de Kamer van Koophandel precies is, hoe dit is ingezet als enabler en hoe je het nu zelf ook echt goed inzet? Bekijk het interview!

Watch Zie OPS als een kans! | Interview Kamer van Koophandel on YouTube.

Meer informatie?

Wil je meer weten over DevOps en de toepassing in jouw organisatie? Neem contact met ons op!

Kan ik je helpen?