Sogeti lanceert het Enterprise DevOps Report 2020-21

Het Enterprise DevOps rapport van Sogeti

DevOps opschalen om sneller te ontwikkelen

Het nieuwe Enterprise DevOps Report 2020-21 van Microsoft en Sogeti onderzoekt de uitdagingen waarmee IT-afdelingen worden geconfronteerd bij het transformeren van hun DevOps-activiteiten om te voldoen aan de veranderende markt en klantbehoeften. Benieuwd? Download het rapport!

Download rapport

Van DevOps tot Enterprise DevOps - een kwestie van schaal

Kunnen de developers binnen jouw organisatie productief bouwen, wereldwijd en veilig samenwerken en innovatie opschalen? Dit staat bekend als Developer Velocity. En het is niet eenvoudig te bereiken. IT-organisaties erkennen dat ze dit moeten nastreven door hun DevOps-activiteiten om te zetten in een model dat we Enterprise DevOps noemen.

In een snel veranderende digitale economie zijn snelheid en schaal essentieel. DevOps-teams hebben de taak om sneller en vaker in productie te gaan en diensten met hoge beschikbaarheid aan klanten te bieden in een stabiele en veilige omgeving. Het rapport stelt dat dit alleen echt mogelijk is met Enterprise DevOps.

Ontdek hoe Enterprise DevOps IT in staat stelt relevant en fit-for-purpose te blijven

Het rapport is gebaseerd op twee onderzoeken: van McKinsey (die de Developer Velocity Index oplevert) en van Sogeti. We hebben de bevindingen gecombineerd om de zes belangrijkste gebieden van enterprise-scale IT te identificeren die voor aanzienlijke uitdagingen staan ​​als onderdeel van de Enterprise DevOps-transformatie:

  • Productbeheer - ondersteunende softwareproducten verspreid over gefragmenteerde teams, bedrijfseenheden en organisaties
  • Gedistribueerde teams en werken op afstand - waardoor ontwikkelaars overal kunnen coderen, implementeren en samenwerken
  • Governance - het creëren van een governance-raamwerk dat effectief is met de snelheid van Enterprise DevOps
  • Kwaliteit - het handhaven van continue kwaliteitstechniek en een focus op het balanceren van de behoefte aan snelheid en de vraag naar kwaliteit
  • Beveiliging - waardoor gedistribueerde, autonome DevOps-teams hun eigen applicaties kunnen bouwen en uitvoeren en wijzigingen in hun eigen tempo kunnen doorgeven
  • Naleving - ervoor zorgen dat de naleving wordt gedefinieerd, onderhouden, verbeterd en consequent wordt gecontroleerd.

Bouw jouw blauwdruk voor een Enterprise DevOps-leveringsmodel op basis van de bedrijfspatronen, best practices en praktijkvoorbeelden van het rapport.

Download rapport

Deel dit rapport

Kan ik je helpen?

Jolien Marketing & Communications Specialist
Phone number: +31 886 606 600