Hoe kun je DevOps goed toepassen in je organisatie? [VIDEO]

DevOps helpt bij het leveren van wendbaarheid en waarde in de gehele IT-leverketen, van idee tot product. Maar DevOps is niet iets wat je met alleen theorie leert. Juist door DevOps te ervaren ontdek je hoe het écht werkt. Een 'serious game' is daar een uitstekend hulpmiddel voor.

DevOps Game

De DevOps Game is gebaseerd op hét IT-management boek van dit decennium, The Phoenix Project. Deelnemers leren over de impact en potentie van DevOps door te experimenteren met DevOps principes en instrumenten. In een veilige omgeving. Met concrete verbeterpunten als bijkomend resultaat. 

Ervaringen van organisaties

Inmiddels hebben meerdere organisaties de game gedaan. Een greep uit de bevindingen en resultaten van voorgaande groepen:

  • "We kregen ineens grip op de totale werkvoorraad over de hele keten."
  • "Pas toen we gingen visualiseren over rollen heen, ontstond er een flow. Het werk ging ineens zoveel makkelijker en sneller."
  • "Deze simulatie lijkt zo eng veel op onze eigen werkomgeving. Ik kan nu morgen al aan de slag met verbeteringen."
  • "We zijn zo gewend om werk uit te voeren op basis van “u vraagt, wij draaien”. Hiermee kunnen we eindelijk continu gaan verbeteren, in plaats van alleen reageren."
  • "Deze manier van samenwerken hebben we keihard nodig om onze technical debt op orde te krijgen."

Meer weten over de DevOps Game?

Ervaren hoe je DevOps pincipes toepast? En hoe je de diverse teams en overige stakeholders in je organisatie meekrijgt? Dave van Herpen, lead Consultant DevOps bij Sogeti legt in onderstaande video uit hoe de game werkt, voor wie de game is en wat het inzetten ervan oplevert. Of vraag direct een offerte voor een DevOps Game aan. 

Aanvragen offerte DevOps Game