Sogeti bouwt nieuw datawarehouse voor Koninklijke Bibliotheek [PERSBERICHT]

Na een intensief aanbestedingstraject heeft Koninklijke Bibliotheek, nationale bibliotheek van Nederland (KB), IT-dienstverlener Sogeti geselecteerd voor de bouw van een compleet nieuw datawarehouse.

Datawarehouse

In dit datapakhuis wordt in eerste instantie vier Terabytes aan data opgeslagen over lidmaatschappen en het gebruik van alle openbare bibliotheekcollecties. Sogeti start nu met de bouw van het datawarehouse dat in het eerste kwartaal van 2017 af moet zijn. Met dit nieuwe platform is de KB in staat haar ambitie waar te maken om meer datagedreven te opereren. Bovendien voldoet de Koninklijke Bibliotheek hiermee aan de Wet stelsel Openbare Bibliotheekvoorzieningen (WSOB).

Toekomstvast

Volgens de WSOB is gegevenslevering door openbare bibliotheken een wettelijke plicht geworden. Dat staat onder regie van de KB. Daarmee ontstond de behoefte aan een robuust en toekomstvast datawarehouse dat voldoet aan alle hedendaagse eisen op het vlak van functionaliteit, betrouwbaarheid, veiligheid en het beschermen van persoonsgegevens. De Koninklijke Bibliotheek verwacht dat het datawarehouse elk jaar in capaciteit verdubbelt. Het nieuwe datapakhuis moet daarom schaalbaar zijn en makkelijk uit te breiden met allerlei tools voor datavisualisatie, rapportage en analyse.

Microsoft Azure

Sogeti bouwt het datawarehouse in een Microsoft Azure cloudomgeving en biedt het platform als een Software-as-a-Service (SaaS) oplossing aan. Daarmee is de schaalbaarheid van het datawarehouse gewaarborgd. Verder is gekozen voor de meest innovatie technologie van Microsoft en Informatica voor de functionele inrichting van het platform. Ook om de toekomstbestendigheid te verzekeren.

 

Sogeti bouwt datawarehouse voor Koninklijke Bibliotheek

“Sogeti heeft een onderscheidend aanbod gedaan dat ons helpt voortdurend uit te breiden. Wij hebben de ambitie om meer datagedreven te gaan werken. Daarmee kunnen we onze rol in het netwerk van openbare bibliotheken beter vervullen. Het nieuwe datawarehouse speelt daarbij een belangrijke rol.” vertelt Marc van den Berg, plaatsvervangend Directeur van Koninklijke Bibliotheek.

“Uiteraard zijn we beretrots dat wij met deze opdracht ook onze bijdrage kunnen leveren aan een groot cultureel goed in ons land.“ concludeert Mark Rumpf, Manager Business Intelligence & Analytics van Sogeti.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie naar aanleiding van het persbericht? Bent u benieuwd naar de case en onze data-oplossingen? Neem dan contact op met Mark Rumpf via het contactformulier.

Profielfoto Mark Rumpf
Phone number: +31 886 606 600