Wat je als manager moet weten van Blockchain

Blockechain

Blockchain is veel meer dan een techniek voor virtuele munten. Het biedt talloze mogelijkheden voor mensen en bedrijven, en kan grote positieve impact hebben op de samenleving. Trendanalist Sander Duivestein ziet nu al mooie voorbeelden. ‘Ik denk dat mensen goed zijn, en dat technologie hen kan helpen.’

Bitcoin

Blockchain
Blockchain heeft iets te maken met bitcoin, weten de meeste mensen, en daar houdt het vaak op. Maar blockchain is veel meer dan een platform waarop een paar technofielen en ondernemers met virtueel geld speculeren, zegt Sander Duivestein die als trendanalist bij het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti veel onderzoek doet naar blockchain.

‘De digitale munt bitcoin is de eerste applicatie die draait op blockchain. Toen dat werkte, gingen mensen kijken hoe het verder kon worden ingezet. Als we eigendom kunnen vastleggen zonder tussenkomst van banken, kan dat dan ook zonder verzekeraars, pensioenpartijen en makelaars?

Blockchain brengt verandering

Media vragen zich zelfs af of er nog een leven kan zijn zonder het internet. Blockchain kan daar verandering in brengen. ICT Magazine  publiceerde daarover een column van Sander Duivestein van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT). VINT heeft hierover ook een rapport in de Digital Happiness serie geschreven: In Code we Trust.