Testen van Airbus met kunstmatige intelligentie en robotica [VIDEO]

Mijn naam is Rik Marselis en ik ben management consultant kwaliteit en testen.

Robots nemen saai en repeterend werk over

Ik werk aan een boek over testen en robotica. Daarbij gaat het zowel om het testen van robots en kunstmatige intelligentie, als om het gebruik van robots en kunstmatige intelligentie om testwerk te ondersteunen. Anders gezegd: het testen van robots en het testen met robots.

 

 

Foto Rik Marselis bij Airbus

 

Het interessante is dat we op een andere manier moeten gaan testen. Robots als fysieke apparaten en ook kunstmatig intelligente systemen gedragen zich anders dan traditionele IT-systemen. Het gebruik van robots kan saai of moeilijk repeterend testwerk verbeteren. En het toepassen van kunstmatige intelligentie zorgt dat we dingen kunnen doen die voorheen niet mogelijk waren, bijvoorbeeld veel betere dekking van testen bereiken of permanent inzicht in de stand van de kwaliteit van een systeem geven.

 

Gestructureerd testen

Hoewel de kennis over robotica en kunstmatige intelligentie enorm snel uitbreid is er nog nagenoeg niets bekend over het gestructureerd testen hiervan en hiermee. Wij hebben daar wel al kennis over en ervaring mee.

Blijven leren

Technology Leader zijn geeft mij de kans om kennis en ervaring te verspreiden, enerzijds door persoonlijke coaching en anderzijds via publicaties en presentaties. En daarmee maken we andere mensen effectiever in hun werk, wat hopelijk tot meer voldoening en tevredenheid leidt!

Daarnaast vind ik het belangrijk om veel kennis te verzamelen (lezen, luisteren, zoeken,…) en die kennis te toetsen en verrijken door contact met anderen.

Sogeti heeft een breed scala aan mogelijkheden, vrijwel alle onderdelen van het IT-vak zijn vertegenwoordigd. En de cultuur bij Sogeti is heel prettig, allemaal mensen die goed in hun vak willen zijn en elkaar willen helpen.

Diversiteit in mijn werk bijvoorbeeld bij Airbus

Het is onmogelijk één hoogtepunt te noemen, ik heb zoveel boeiende en uitdagende dingen mogen doen bij heel uiteenlopende klanten zowel in Nederland als in het buitenland. Ik ben voor Sogeti in zeker meer dan 10 landen geweest. En het aantal klanten dat ik heb mogen helpen is voor mij niet meer bij te houden. Die diversiteit is het mooiste dat ik in mijn carrière heb meegemaakt! Kijk maar eens naar mijn video van mijn werk bij Airbus.

 

 

 

Verder in je carrière met AI en testen?

In het functiehuis van Sogeti sta ik op de bovenste verdieping. Dus in die zin heb ik geen carrière-aspiraties meer. Maar ik blijf mezelf verbeteren, blijf bijleren en blijf enthousiast anderen helpen verder te komen in hun carrière!

 

Wil jij zelf verder in je carrière maak dan eens een afspraak met onderstaande recruiter en kom praten met een paar Sogetisten. Zo ben je er zo achter waarom Sogeti ook voor jou een goede werkgever is!

 

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316