Sogeti Esports Challenge

Eerste Sogeti Esports Challenge is een feit

Heel veel fun

Een toernooidag met competitie, maar vooral veel fun. Vanaf de tofste game-locatie van Nederland gamede de tofste gamers van Nederland: de Sogetisten. Benieuwd hoe het eraan toe ging? Bekijk de stream terug en lees deze terugblik!

Bekijk de volledige stream

Drie gametitels

Op zaterdag 10 oktober was de H20 Esports Campus omgebouwd voor de Sogeti Esports Challenge: join our game! In de zaal en op de mainstage stonden sets klaar voor drie gametitels: Counters Strike : Global Offensive, Super Smash Ultimate en Rocket League. De spelers van Sogeti speelden vanuit de campus tegen andere amateur gamers. Zij speelden vanuit huis. Op en rond de game-arena liep reporter, Tim 'MSSH' Corstjens rond. Tim hield tussen de wedstrijden door gesprekken met de spelers. Castors Bo 'Gentleman Bo' Scheermeijer en Joessi 'Juicy' Moorman voorzagen de wedstrijden van treffend commentaar én lieten zich ook af te toe verleiden tot een potje tegen een van de spelers van Sogeti. Niemand minder dan Koen Schobbers was de presentator van het toernooi. 

Watch Dit was de Sogeti Esports Challenge 🕹️ on YouTube.

Meer dan alleen competitie

Bij de Sogeti Esports Challenge: join our game! draaide het aan ene kant om veel esports, lol en strijden om de hoofdprijs (een PlayStation 5), en aan de andere kant om de gaming community te laten kennismaken met Sogeti. Wat doet Sogeti, wie werken er en wat is de sfeer. Vandaar ook ‘join our game!’. Gaming en IT zijn nauw met elkaar verbonden. Gaming kan niet bestaan zonder IT. Ook is gaming vaak een van de beweegredenen om te kiezen voor een carrière in de IT.  Binnen Sogeti omarmen we met name het sociale aspect van gaming. Het samen spelen en elkaar ontmoeten. 

Tafelgesprekken met Koen

De games werden afgewisseld met tafelgesprekken met Koen Schobbers. Zoals met Thijs Pepping over de vervlechting van het analoge met het digitale. Thijs ziet dit zeker onder de huidige generatie jongvolwassenen. Zij zijn opgegroeid met de smartphone en zijn daardoor 24/7 verbonden met het internet. De gaming wereld is heel groot geworden en groeit alleen maar verder. Het is meer dan wedstrijden spelen, het is voor velen ook een ontmoetingsplaats geworden met je vrienden en zelfs nieuwe vriendschappen sluit.

En met Vincent Wijnen, een van de trekkers van SoPlay; de game-organisatie van Sogeti. Vincent was geheel in stijl gekleed met een Pacman pak en Tetris riem en schoenen. Aldus Vincent: "Het doel van SoPlay is om mensen samen te brengen. Collega’s zitten over het algemeen gedetacheerd bij klanten en zien elkaar daardoor veel te weinig. SoPlay organiseert daarom game-avonden. De avonden zijn een manier om mensen met elkaar te verbinden. Op de avonden zijn spellen van nerfgevechten, tot VR, tot bordspellen tot gaming. De populariteit van de avonden is enorm, zo waren er voor de laatste avond ruim 300 aanmeldingen." Voor Vincent was de stap naar de esports challenge dan ook gemakkelijk gezet.

Terugblik Esports Challenge

Terugkijken

Wil je de Sogeti Esports Challenge terugkijken? Dat kan! De stream is te vinden op onze kanalen op Twitch en YouTube.

Bekijk op YouTube

Deel de fun!

Kan ik je helpen?

Irma Hagemans Manager Arbeidsmarkt Communicatie