AG Connect: Een tekening op een bierviltje is ook een Digital Twin

Tekening Digital Twin

De waarde van Digital Twins

Wat is de waarde van Digital Twins binnen productontwikkeling en wat heeft een bierviltje te maken met de productontwikkelingsfases? Lees het artikel van Tom van de Ven in AG Connect!

Naar artikel

Veel Sogetisten zijn expert binnen hun vakgebied en verschijnen regelmatig in de publiciteit. Zo ook Tom van de Ven die onlangs met zijn visie op Digital Twins in AG Connect kwam. Het onderwerp: hoe kan een Digital Twin in alle vijf fasen van de ontwikkeling van een product gebruikt worden?

Bierviltje

Tom legt in AG Connect uit dat de productontwikkelketen vaak uit vijf fasen bestaat: ontwerp, constructie, operatie, onderhoud en ontmanteling. Wat heeft een bierviltje daarmee te maken? Volgens Tom kan een ruwe schets op een bierviltje al de eerste digital twin van een product zijn. De ontwerpfase is volgens hem bovendien van belang om in te kunnen schatten of een product of dienst levensvatbaar is. Een bierviltje kan dus helpen bij die bepaling!

Lees het artikel

Benieuwd wat een digital twin precies is, welke waarde dit heeft binnen productontwikkeling en wat de visie van Tom is? Lees het volledige artikel in AG Connect!

Naar artikel

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?