Download de presentaties van lancering IoTMap [DOWNLOADS]

Met Internet of Things kunnen we ineens een oneindige hoeveelheid producten aan elkaar koppelen en met elkaar laten communiceren. Wat betekent dat voor de test- en kwaliteitsaanpak? Welke nieuwe uitdagingen zijn er en welke concrete aanpak is daarvoor nodig? De antwoorden werden gegeven tijdens de lancering van IoTMap: testing in an IoT environment. 

Lancering IoTMap

Naast de lancering van het boek en de overhandiging van de eerste exemplaren aan klanten uit de IoT industrie, Waldo Kolk van ENGIE en Eric de Groot van KPN, waren er diverse presentaties over de ontwikkelingen van IoT, Things en Testen. U kunt de presentaties nu downloaden:

Opening en kaderzetting ‘De Wereld van IoT’ door Wim Verheijen, Business Line Manager, High Tech Sogeti

Op welke manier zijn organisaties al bezig met IoT en wat betekent dat bijvoorbeeld voor nieuwe businessmodellen?

The Impact of Things; 23 miljoen slimme fietsen, Steven van Dalen, IoT expert, High Tech Sogeti

The Impact of Things, Chris den Arend, Cloud & IoT architect Sogeti

Wat komt er kijken bij de ontwikkeling van een IoT oplossing en wat is de impact daarvan? Ter illustratie trekken we alle Nederlandse fietsen en andere 'Things' in een IoT omgeving. Als we die met een sensor uitrusten, hoeveel data genereert dat en wat kun je daarmee? Wat is de impact van een slim IoT fietsennetwerk?

IoT-sering – IoTMap - IoTest!  door Tom van de Ven, auteur van het boek en senior test consultant High Tech Sogeti

Door de IoT-sering van producten en nieuwe IoT producten verandert de test- en kwaliteitsaanpak. Een IoT-oplossing heeft veel expertises, die allemaal hun eigen testaspect hebben. We geven u inzicht en concrete voorbeelden van de methode IoTMap.

Master or Slave? door Menno van Doorn, Verkennings Instituut Nieuwe Technologie (VINT) Sogeti

Column over wat IoT ons brengt aan oplossingen en hoe blij we daar van (moeten) worden.

Benieuwd naar IoTMap?

Het nieuwe boek met de titel ‘IoTMap: testing in an IoT environment’ besteedt verder speciale aandacht aan snelle teststrategieën en het testen in een omgeving van fysieke systemen. Neem contact met ons op voor een exemplaar of bestel het zelf direct via de bookstore. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van de nieuwe aanpak?