Een antenne maakt nog geen connected design [VIDEO]

Engineers en productteams lopen tegen veel verschillende vraagstukken aan tijdens de ontwikkeling van nieuw connected device. Wat is nodig voor een connected design en welke keuzes moet je maken? 

Embedded software

Tijdens Electronics&Applications kregen engineers en toepassers van embedded software concrete tips om de juiste te keuzes te maken. Keuzes die in het begin van het proces gemaakt worden zijn van groot belang voor de uiteindelijke prestaties. Hoe pak je het proces aan? En welke keuzes maak je om tot goede, veilige en betrouwbare embedded software te komen.De embedded wereld transformeert naar een connected wereld. Een connected design vraagt dus om meer dan enkel een antenne toevoegen.

Connected versie

In de sessie presenteren Tom van de Ven en Steven van Dalen wat er nodig is voor een goed design, om van een embedded systeem tot een connected versie te komen. Er zijn veel keuzes die gemaakt moeten worden tijdens de productontwikkeling die een belangrijke rol spelen voor het succes van je product:

  • Low power en security by design
  • Operating system vs. embedded c
  • Keuze van een draadloze standaard: Wifi dat reeds bewezen is of iets nieuws zoals LoRa.

 

Bekijk de video van de complete sessie

In ca. 20 minuten geven Steven en Tom handvatten voor de keuzes, het proces en het uiteindelijke design. Bekijk onderstaand de video, download de presentatie hieronder of neem bij aanvullende vragen contact op via onderstaande gegevens. 

 

Sessie Connected Design