Sogeti Academy introduceert hybride trainingen

Hybride model Sogeti Academy

Hoe organiseer je dat?

Hoe organiseer je opleidingen in tijden dat je als cursist niet meer naar een opleidingslocatie kunt komen? Wij vertellen je hoe wij dat hebben gedaan met Sogeti Academy. Laat je meenemen in ons verhaal of ga direct naar Sogeti Academy om jouw opleiding te boeken!

Naar Sogeti Academy

Hoe organiseer je opleidingen in tijden dat je als cursist niet meer naar een opleidingslocatie kunt komen? Zoals grote delen van ondernemend Nederland moesten ook wij met Sogeti Academy onszelf opnieuw uitvinden. Dat is gelukt, maar wat kun je precies van onze opleidingen verwachten in tijden van corona en daarna? 

Noodgedwongen online 

Wij waren voor Corona altijd gewend om deelnemers op locatie te ontmoeten. Wij konden het ons daarom van tevoren echt niet voorstellen: volledige opleidingsdagen noodgedwongen online. Toch werd dit realiteit en wat bleek? Dit was in de praktijk goed te doen! 

De nodige aanpassingen 

Na het eerste begin van de crisis begonnen we allemaal langzaam te wennen aan het thuiswerken. Maar, merkten we, lang videobellen is best een ding. Hoe organiseer je dan volledige trainingsdagen online zonder volledig vermoeid de training af te sluiten? Daar waren de nodige aanpassingen voor nodig. Meer pauzes bleken essentieel en ook tijd voor ‘koffiepraatjes’ is een must. Verder kiezen wij bij onze trainingen voor veel interactieve werkvormen en houden wij zoveel mogelijk de camera aan om toch het gevoel van een fysiek samenzijn enigszins na te bootsen.

Veel voordelen 

Online een opleiding volgen bleek ook veel voordelen te hebben. Door het stimuleren van interactie ontstond leuk contact met medecursisten. De online omgeving maakt het voor deelnemers makkelijk om hun scherm te delen, iets dat tijdens een training op locatie minder gebeurt. Wat deelnemers ook waarderen, is het feit dat er geen reistijd meer is, afgezien van de tripjes naar het eigen koffiezetapparaat. “Door de Corona crisis is de cursus iets anders verlopen dan van tevoren gedacht, maar toch de gehele cursus gevolgd. Ben net zo enthousiast geworden als mijn collega”, aldus een deelnemer van een online opleiding.

Hoe nu verder? 

Ondanks deze voordelen van online trainen, vervangt online het echte gevoel van face2face contact niet: bij elkaar in één ruimte zitten, ongedwongen contact kunnen maken, het lezen van elkaar lichaamstaal en toch even weg kunnen zijn van het dagelijkse werk. Gelukkig is er goed nieuws: met de verruiming van de coronamaatregelen zijn er weer mogelijkheden! De waardering van online, en ook het verlangen naar fysieke trainingen zorgen ervoor dat wij kiezen voor een combi van allebei: hybride trainingen. De combinatie maakt het sterk. Fysiek doen wij alle onderdelen die dan beter tot hun recht komen en online gaan wij gewoon door. Dit concept werkt goed met meerdaagse opleidingen zodat er een mooie verdeling gemaakt kan worden tussen online en fysiek.

Van Amersfoort naar Vianen 

Je bent misschien ons kantoor in Amersfoort gewend, maar om de fysieke delen van de opleidingen zo veilig mogelijk te kunnen faciliteren, stappen wij voor de trainingen over naar ons kantoor in Vianen. Dit kantoor is volledig ‘corona-proof’ ingericht, in lijn met de maatregelen vanuit de overheid. Geïnteresseerd in een hybride opleiding om jouw kennis weer op peil te krijgen? Bekijk het opleidingsaanbod van Sogeti Academy. Wie weet tot ziens, online of in Vianen!

Naar Sogeti Academy

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Profielfoto Charlotte Janus Manager Sogeti Academy
Phone number: +31886606600