MT500 Duurzaamheid

Duurzaam zijn is duurzaam doen, in alles

Elke organisatie claimt tegenwoordig duurzaam te zijn, maar welk bedrijf is dat daadwerkelijk? Sogeti gelooft dat er veel winst te behalen is door IT te vergroenen. “Duurzaamheid is onderdeel van alles wat wij doen. Het zit in de haarvaten van elke medewerker.”

Aan het woord is René Speelman, manager CSR, die verantwoordelijk is voor duurzaam ondernemen binnen Sogeti Nederland. “Wij worden niet voor niets als een van de meest duurzame IT-bedrijven gezien. Wij zijn hier al dertien jaar mee bezig. Het is een kwestie van de lange adem.”

Duurzaamheid gaat volgens hem om het ‘totale plaatje’: als werkgever diversiteit en inclusiviteit in praktijk brengen, iets teruggeven aan de maatschappij (goede doelen) én sustainable impact hebben. Duurzaamheid binnen de eigen organisatie, bijvoorbeeld met NS-Business Cards voor medewerkers, ‘Sogetrees’ (bij Venlo en Boxtel zijn al 22.000 bomen geplant) en door de CO2-footprint te verlagen van 15 ton in 2010 naar 3,5 ton afgelopen jaar. Maar ook daarbuiten, bijvoorbeeld door duurzaamheid in cloudtransities bij klanten zichtbaar te maken of het ontwikkelen van energiezuinige (web)applicaties. “Wij willen onze klanten helpen om hun duurzaamheidsdoelstelling te realiseren.”

‘Beïnvoelen’

Sogeti wil het duurzaamheidsbesef zowel professioneel als privé bij medewerkers stimuleren. Zo kunnen zij gebruikmaken van budgetten om te sparen voor bijvoorbeeld zonnepanelen thuis. “Wij geven onze mensen graag de waarde mee die Sogeti hecht aan duurzaamheid. De medewerker past dat ook toe in zijn of haar vakgebied en straalt dat uit naar klanten.” Speelman spreekt over ‘beïnvoelen’. “Inmiddels zit duurzaamheid in de haarvaten van elke medewerker.”

Kan ik je helpen?