Iedereen kan apps bouwen

Het Financieele Dagblad: Corona maakt van elke medewerker een appbouwer

Zijn wij straks allemaal appbouwers?

Daniel Laskewitz geeft zijn visie op de huidige ontwikkelingen omtrent low code. Benieuwd? Lees het artikel in Het Financieele Dagblad.

Naar artikel

De huidige situatie zorgt ervoor dat innovaties in een stroomversnelling komen. Ook op het gebied van app development zijn veel ontwikkelingen. Een daarvan is dat vrijwel 'iedereen' tegenwoordig een app kan bouwen. Hebben bedrijven daar op de lange termijn wel baat bij? Onder andere Daniel Laskewitz, Power Platform Lead bij Sogeti, geeft zijn visie in Het Financieele Dagblad.

Low code

De techniek die men gebruikt voor het zelf bouwen van apps heet low code. "Low code is een manier van programmeren waarbij gebruikgemaakt wordt van reeds voorgeprogrammeerde software: je zet als het ware legoblokjes in elkaar", wordt in het FD aangegeven. Met deze programmeertechniek zou dus praktisch iedereen zelf apps kunnen bouwen en zou er geen programmeur meer aan te pas hoeven te komen.

Nuancering

Daniel Laskewitz brengt een nuancering aan. Dat iedereen kan programmeren met low code is volgens hem overdreven. Hij gaat verder in op zijn toekomstvisie omtrent low code en het zelf programmeren van apps. Wat zijn de voor- en nadelen en zijn er gevaren omtrent veiligheid?

Lees het artikel

Benieuwd naar de visie van Daniel en de toekomst van low code? Lees het volledige artikel via Het Financieele Dagblad.

Naar artikel

Deel dit artikel!

Kan ik je helpen?