Nieuw WQR-rapport: oplopende kosten grootste obstakel

Download WQR Rapport 2019

Download het nieuwe WQR-rapport

Benieuwd naar alle ontwikkelingen rondom Quality Engineering en Software Testing? Download het toonaangevende World Quality Report 2019-20 hieronder!

Download WQR-rapport

60% van de IT-beslissers meldt dat oplopende kosten de belangrijkste uitdaging zijn in de voortgang van kwaliteitszorg voor ontwikkeling van digitale producten. Aansluiting op zakelijke prioriteiten en gewenste klantverwachtingen plus nieuwe security-ontwikkelingen zijn daarnaast ook belangrijke aandachtspunten bij het verder verbeteren van kwaliteitszorg in IT. Dat zijn uitkomsten uit het jaarlijkse World Quality Report dat Capgemini en Sogeti in samenwerking met Micro Focus inmiddels voor het elfde jaar op rij publiceren. 

World Quality Report

In opdracht van Capgemini en Sogeti zijn 1.725 CIO’s en andere IT-beslissers ondervraagd in 32 landen en acht sectoren. Deze elfde editie van het World Quality Report is de enige wereldwijde analyse die inzicht geeft in ontwikkelingen op het vlak van IT-kwaliteitszorg en software testen. Het rapport concludeert onder andere dat testprocessen in de komende jaren slimmer worden en sneller gaan dankzij de inzet van respectievelijk kunstmatige intelligentie en volledig geautomatiseerde testplatforms. Het percentage IT-beslissers dat zorgen uitspreekt over oplopende kosten is in twee jaar tijd met 39% gestegen naar 60%. Gebrek aan testgegevens en testbeheeromgevingen zorgen ervoor dat kosten verder oplopen. Wat verder opvalt in de onderzoeksresultaten is dat commerciële bedrijfsdoelstellingen steeds vaker leidend zijn voor het bepalen van test- en kwaliteitszorgdoelstellingen. 40% van de respondenten geeft aan dat testactiviteiten voor digitale producten altijd direct moeten bijdragen aan bedrijfsgroei en/of klanttevredenheid.

Digitale veiligheid

Verder blijkt dat digitale veiligheidsmaatregelen inmiddels bij het merendeel van de organisaties integraal onderdeel is van testprocessen. Zo geeft 58% van de respondenten aan dat security in een cloudomgeving wordt getest. Dat was nog maar 42% in 2015. 53% van de IT-beslissers meldt dat verdergaande testautomatisering bijdraagt aan het reduceren van veiligheidsrisico’s. Het uitbreiden van securitymaatregelen ziet 44% van de respondenten als belangrijkste IT-prioriteit dit jaar. Het merendeel (52%) van de IT-beslissers ervaart technische veiligheidsuitdagingen in hun bestaande applicatielandschap.

Testautomatisering vereist meer digitale processen

Sinds een paar jaar neemt de automatisering van testprocessen toe. Zo zegt 63% van de respondenten dat geautomatiseerde testprocessen bijdragen aan verbeterde controles en meer transparantie in testactiviteiten, betere opsporing van softwarefouten (56%), versnellen van het testproces (54%) en het verlagen van de kosten (56%). Tegelijkertijd laat het onderzoek dit jaar zien dat testautomatisering meer dan ooit vraagt om een volledig gestroomlijnd digitaal proces vanaf het eerste ontwerp van het software-product tot aan het moment dat de applicatie beschikbaar komt. 63% van de respondenten geeft aan dat er nog geen sprake is van een zogeheten end-to-end automatiseringsproces. Dat percentage is ten opzichte van vorig jaar gestegen, toen 55% deze zorg uitsprak.

Download World Quality Report 2019-20

Benieuwd naar alle bevindingen van het toonaangevende World Quality Report? Download vrijblijvend het rapport door onderstaand formulier in te vullen! Je ontvangt het rapport dan in jouw mail.

Kan ik je helpen?

Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om met je te communiceren over (het onderwerp van) deze aanvraag.

Vind in dit rapport alles over:

  • Quality Engineering
  • Software Testing
  • De laatste trends
  • Analyses uit de industrie

 

World Quality Report 2019-20