Nog flinke weg te gaan voor Continuous Testing volgens meer dan 500 IT-professionals

De status van Continuous Testing QX Day

Op de vraag in hoeverre Continuous Testing deel uitmaakt van de IT-organisatie geeft het merendeel van software testers tijdens de Sogeti QX Day aan dat dit nu geen gemeengoed is.

Struikelblok

Volgens 49% van de IT-professionals is binnen enkele IT-teams sprake van enige vorm van volledig geautomatiseerde integrale testprocessen als onderdeel van de ontwikkeling van nieuwe software. In minimaal 20% van de bedrijven wordt het testproces gezien als struikelblok voor het sneller op de markt brengen van nieuwe digitale producten. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een live-onderzoek tijdens de Sogeti QX Day op 1 oktober in Utrecht waar meer dan 550 IT’ers bij elkaar waren.

Infrastructuur

De route naar een volledige continuous testing omgeving vraagt om een infrastructuur waarin testgegevens automatisch beheerd worden, directe toegang tot de juiste testomgeving met automatisch gegenereerde testscenario’s en integratie van testprocessen binnen het agile ontwikkelteam. Daarbij worden geautomatiseerde testing tools en robotica ingezet.

Download rapport

Continuous Testing wordt dus deels omarmd, maar veel organisaties hebben nog een lange weg te gaan. Wil jij weten wat er nodig is voor Continuous Testing? Download het Continuous Testing rapport!

Kan ik je helpen?