Van 3 maanden release naar 3 seconden release

Reindrich Geerman KPN interview

Hoe kom je van elke drie maanden releasen tot het elke drie seconden kunnen releasen? Reindrich Geerman werkt bij KPN als Digital Architect en weet precies wat daar voor nodig is. Tijd voor een interview!

Digital Transformation

KPN is al meer dan vijf jaar bezig met Digital Transformation. Reindrich heeft tijdens die transformatie ‘the good, the bad and the ugly’ meegemaakt, onder andere op het gebied van continuous testing. Het mooiste resultaat? Van elke drie maanden releasen, naar elke drie seconden kunnen releasen. De grote vraag is natuurlijk: hoe krijg je dat voor elkaar?

Continuous Testing

Begin met automatiseren en je zal vanzelf na het automatiseren ontdekken waar je tegenaan loopt, dat is een van de adviezen die Reindrich geeft. Veel bedrijven of teams stoppen alleen wel op het punt dat het moeilijk wordt en wanneer ze in een ‘dal’ terechtkomen. Hoe ga je dan toch door met continuous testing om snel te kunnen (blijven) releasen? De gouden tip is vrij ontnuchterend: begin zelf aan de reis en ga gewoon door, ook wanneer het moeilijk wordt.

Bekijk het interview

Waar moet je allemaal op letten bij het implementeren van deze nieuwe werkwijze en wat moet er veranderen zodat bedrijven doorgaan wanneer het moeilijk wordt? Bekijk het interview met Reindrich!

 

Kan ik je helpen?