Slimme tools maken SAP Testen eenvoudiger

Stoeit uw organisatie ook met de uitdagingen van consistente, versleutelde test- en trainingsdata voor uw totale SAP landschap? Wilt u SAP testen automatiseren en bent u nieuwsgierig naar welke oplossingen hiervoor het beste aansluiten bij uw situatie? Of bent u benieuwd hoe SAP testen in uw applicatielandschap kan worden verbeterd? Op al deze vragen kregen de ruim 40 bezoekers antwoord tijdens de Great SAP Test Experience van Sogeti, Tricentis en EPI-USE.

 

Partners SAP Testing

 

Slim SAP Testen

Bart Hendriks en Pepijn Paap van Sogeti trapten de sessie af met inzicht in de noodzaak en tools voor SAP Testen. Ondanks dat er gesproken wordt over SAP als standaard pakket, is het testen van SAP namelijk pure noodzaak. Een SAP oplossing bevat immers veelal maatwerk en heeft een unieke inrichting met parametrisering die de procesflow bepaalt. Slim gebruik maken van de juiste onderdelen uit TMap in een SAP testtraject is nodig en het inzetten van slimme tools helpt daarbij. Centraal staat daarbij time-to-market, herbruikbaarheid, dekkingsgraad, testkosten en testvolwassenheid. Tijdens de presentatie kregen de deelnemers inzicht in de keuze van de juiste SAP teststrategie– en expertise. En werd duidelijk wat slim testen is en welke tools daarvoor gebruikt kunnen worden.

Compliance en SAP Testen met Data Secure

Hoe voldoet u bij uw SAP Testen aan de internationale eisen op het gebied van compliancy? En hoe implementeert u deze compliancy-eisen vervolgens over uw gehele SAP Landschap? Hans Marcus en Isa Beck demonstreerden hoe Data Secure van EPI-USE Labs daarbij helpt. Zodat uw organisatie voldoet aan alle bekende Data Security and Protection standaarden zoals Sarbanes Oxley, de UK Data Protection of het Duitse Bundesdatenschutzgezetz.

 

SAP Test Experience

 

SAP Ketentesten en Scrambling van Testdata

Met Data Sync Manager van EPI-USE Labs wordt het testen van uw SAP applicaties veel eenvoudiger. Een enorme besparing op tijd, arbeid en storage is het resultaat. Data Sync Manager is beschikbaar voor SAP ERP (HCM, FI, LO etc) CRM, SRM, BW, SCM en GTS. Isa Beck ging tijdens haar presentaties in op de uitdagingen en vragen van de deelnemers zoals 'hoe realiseer ik minder downtime en heb ik minder data opslag capaciteit nodig?', 'hoe zorg ik voor de juiste, anonieme testdata op het moment dat deze nodig is?', en: hoe bespaar ik tijd, arbeid en opslagcapaciteit in mijn testproces?

Data Sync Manager brengt de tools samen om tot de juiste SAP Test Data Strategie te komen.

SAP Test Automatisering

Een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat projecten op tijd, binnen budget en naar behoren worden getest en opgeleverd is het drastisch verhogen van de testautomatisering-graad. Hoe optimaliseert u uw test inspanningen? En verhoogt u de automatisering-graad daarvan, zonder gebruik te maken van programmeurs? Ernst Jan Smit liet met Tricentis’ TOSCA Testsuite zien hoe een naadloze overgang van handmatig naar geautomatiseerd testen mogelijk is. TOSCA TestSuite omvat een totaaloplossing voor risico-optimalisatie, service virtualisering, test data management en testautomatisering voor SAP en andere bedrijfskritische applicaties.