Creatiever en innovatiever met Robotic Process Automation

Bo de Vries over RPA

Robots die ons werk overnemen. Het klinkt als spannende sciencefiction. Toch is Robotic Process Automation (RPA), het automatiseren van bedrijfsprocessen, iets wat bedrijven enorm veel geld en tijd kan besparen. En je baan verliezen aan robots? Dat gebeurt niet zomaar, zegt Bo de Vries op de QX Day.

Angst voor robots

Een applicatie die bijna gelanceerd wordt, wordt eerst uitvoerig getest om ervoor te zorgen dat er geen fouten meer in zitten. In de wereld van testen zien we dat het automatiseren van die tests heel gebruikelijk is. Het zijn namelijk vaak processen die handmatig te veel tijd kosten. Toch lijken veel organisaties nog huiverig te zijn voor het automatiseren van bedrijfsprocessen door middel van RPA. Waar komt deze angst vandaan en wat zijn redenen om juist wel RPA toe te passen?

Pleidooi voor RPA

Bo de Vries gaf op de QX Day een pleidooi voor de toepassing van RPA en nam tegelijkertijd de angst weg voor deze vrij nieuwe vorm van automatisering. Met een aantal scherpe vergelijkingen laat ze zien dat RPA in het dagelijks leven al vaak wordt toegepast. Tegelijkertijd herkent ze ook nog veel kansen voor bedrijven. In het interview na haar presentatie gaan wij in op de kansen en gevaren zoals bedrijven die vandaag de dag nog vaak zien.

Bekijk het interview

Waar bij Test Automation dus testen worden geautomatiseerd, worden bij RPA volledige bedrijfsprocessen overgenomen door robots. Waar liggen de kansen, wat zijn de gevaren en wat is de reden om met RPA te starten? Bekijk het interview met Bo!

Meer weten?

Wil je alles weten over Robotic Process Automation? Neem dan contact met ons op. Benieuwd naar de andere presentaties? Bekijk het overzicht van alle presentaties op de QX Day 2019.

Kan ik je helpen?