Met de ProjectB Challenge geeft Sogeti 3e en 4e jaars IT-studenten de mogelijkheid om hun IT-kennis in te zetten voor een goed doel. De teams werken aan een zelfbedachte innovatie die het leven van mensen met een beperking ondersteunt. Het team doet zelf onderzoek naar de behoeften van de doelgroep.

Tijdens de finale presenteren zij een werkend prototype. De experts van Sogeti staan de studententeams bij.

ProjectB

IT-innovaties

Studententeams van Hogeschool Utrecht, Hogeschool Rotterdam en Windesheim Zwolle werken aan: 

  • Een game die mensen met een specifieke aandoening meer inzicht geeft in een levensstijl die aansluit bij het ziektebeeld.
  • Een app die helpt thuis oefeningen te doen om het revalidatieproces te versnellen.
  • Een afstandssensor die mensen met beperkt zicht ruimtelijk inzicht geeft door middel van audio.
  • Een app die laaggeletterden helpt bij het lezen.
  • Een digitale buddy voor mensen met een sociale beperking, die ze stimuleert bij het ontwikkelen van communicatief vaardige skills.
  • Een speaker die repeterende vragen beantwoord van mensen met een verstandelijke beperking over de dagelijkse routines: “Wat moet ik doen als ik de deur uit ga?” Of: “Hoe moet ik me aankleden?” 
  • Een planner-app die studenten met Asperger helpt met het maken van een studieplanning.

Afstemming met de doelgroep

De innovatie moet relevant en bruikbaar zijn. Goede afstemming met de doelgroep is daarom erg belangrijk. De teams zoeken contact met patienten en belangenverenigingen om de juiste functionaliteit te bieden. Binnen het team dat werkt aan de planner-app is de doelgroep vertegenwoordigt. De app combineert de rooster-app van de school met de urenbesteding van een project die in de studentenhandleidingen staat. Zo maakt de app een studieplanning, die gemakkelijk te herplannen is. Mocht je een avond naar een studentenborrel gaan, dan wordt de studietijd verdeeld over andere dagen. 

Meer weten over ProjectB?

Klik voor meer informatie over ProjectB 2018 op onderstaande knop of neem contact op via het contactformulier.

Meer informatie naar over ProjectB