Bovengemiddelde tevredenheidsscore Sogeti in Giarte Outsourcing Performance

Giarte-Outsourcing Performance

Volgens de jaarlijkse Outsourcing Performance meter van marktanalist Giarte Research geven grootzakelijke organisaties aan dat het goed en makkelijk zakendoen is met Sogeti. Waar het marktgemiddelde 65% is, geven 76% van de respondenten aan dat Sogeti een goede zakenpartner is.

Giarte-Outsourcing Performance

Betrouwbaarheid

Ook op het vlak van betrouwbaarheid scoort Sogeti beter dan de markt. Zo geeft 79% van de ondervraagden aan dat Sogeti een betrouwbare outsourcingpartner is, waar dat cijfer gemiddeld 72% is voor de gehele markt van grote IT-dienstverleners. Deze cijfers blijken uit het jaarlijkse Giarte-onderzoek uit het grootzakelijke deel waarin 26 organisaties worden ondervraagd naar de prestaties van 40 grote Nederlandse IT-dienstverleners.

Outsourcingpartner

Wat verder opvalt, is dat 69% van de respondenten Sogeti aanbeveelt als outsourcingpartner. Daarbij maakt het Outsourcing Performance onderzoek onderscheid tussen zogeheten fans en superfans. De 69% fans is meer dan het gemiddeld aantal fans van 56% in de markt van grote IT-dienstverleners. Giarte kwalificeert 12% van de ondervraagden als superfan van Sogeti. De IT-dienstverlener krijgt bovendien een rapportcijfer 8 voor ontwikkeling en beheer van applicaties.

 “Uiteraard zijn we enorm blij met deze onderzoeksresultaten. Afgelopen jaar scoorden we voor het eerst boven de algehele marktprestaties uit. Ik ben dan ook trots op het feit dat we dat dit jaar hebben weten vast te houden. Zeker in de context van een groeiende complexiteit van het IT-landschap bij onze klanten. Digitale transformatie gaat gepaard met grote uitdagingen. Het is geweldig om daarin samen met onze klanten op te trekken”, vertelt Dennis Hielkema, CSO van Sogeti in Nederland.

Over de Giarte Outsourcing Performance

Het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte Research is de grootste benchmarkstudie van IT managed services in Nederland. Sinds 2002 legt de marktanalist via deze monitor ervaringen vast over de IT-diensten die geleverd worden aan meer dan 600 bedrijven en overheidsinstellingen. Sogeti maakt deel uit van de onderzoekscategorie waarin de prestaties van 40 grote IT-dienstverleners worden onderzocht onder 26 grootzakelijke organisaties. Meer informatie over het complete onderzoek is beschikbaar op de site van Giarte

Benieuwd naar de resultaten van het onderzoek? 

Ben je nieuwsgierig naar de overige resultaten van de benchmark? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.  

Profielfoto Nicolette van der Heide Manager Marketing & Communications
Phone number: +31651439020