René Speelman over digitale vaardigheden bij BNR

Radio interview BNR

Verbazing over onderzoek

Volgens het CBS is maar liefst de helft van alle Nederlanders digitaal vaardig. René Speelman heeft zijn bedenkingen bij deze cijfers. Beluister hier het interview dat hij gaf bij BNR of lees het verhaal over zijn trip naar Denemarken.

Naar interview Naar blog

Vrijdagochtend 14 februari was René Speelman telefonisch te gast bij BNR Nieuwsradio om te praten over de status van de digitale vaardigheden van Nederlanders. Staan wij er in Nederland echt zo goed voor als het CBS zegt?

Digitale geletterdheid

Als verantwoordelijke voor Corporate Social Responsbility houdt René zich onder andere bezig met het onderzoeken en verbeteren van digitale kennis van kinderen. Ieder kind zou volgens hem op school moeten leren over IT omdat kinderen met meer digitale kennis later succesvoller kunnen zijn dan de kinderen met minder digitale kennis. Vorig jaar ging hij als vertegenwoordiger van Nederland ICT bijvoorbeeld op studiereis naar Denemarken om te onderzoeken wat wij kunnen leren van hun aanpak.

Beluister fragment

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek doet Nederland het heel erg goed. Maar liefst de helft van alle Nederlanders is volgens het onderzoek digitaal vaardig, terwijl het EU-gemiddelde op 33% ligt. René heeft zijn bedenkingen bij deze cijfers. Reden genoeg voor BNR om hem te ondervragen over hoe hij naar deze cijfers kijkt. Benieuwd wat hij te zeggen heeft? Beluister het interview bij BNR!

Ga naar interview

Kan ik je helpen?