Slim toilet winnaar van de IoT-Battle 2015

Tijdens de finale van de IoT-battle is de winnaar bekendgemaakt van een initiatief dat enkele maanden geleden is gestart door enthousiaste professionals van Sogeti (Chris den Arend, Marijn Uilenbroek, Tobi Steenbakkers, Steven van Dalen en Jurgen van den Broek). De winnaars – de bedenkers van het slimme toilet - mogen als team een bezoek brengen aan de Cebit in Hannover.

Acht teams met professionals aan de slag met Internet of Things concepten

 

Foto slim toilet

Acht teams, bestaande uit leden met verschillende expertise streden de laatste weken om de eerste plaats. Elk team bedacht een IoT-concept en maakt er een prototype van. Zo ontstonden concepten als de Wobble, een bal die levens redt en een nieuwe manier van identificatie.

Innovatieve oplossingen met Internet of Things

Praten over Internet of Things is interessant, maar het IoT bouwen is veel leuker. Tijdens de IoT-Battle lieten teams de waarde van hun concept zien. De teams maakte duidelijk welk probleem wordt opgelost met het bedachte concept. Daarnaast werd gestart met de werkelijke bouw van de oplossing. 'Sogetisten' gebruikte hiervoor de expertises rondom Sogeti-dienstverlening en kennis van specifieke IoT-scenario’s.

Expertise over de complete IoT-keten

 

De teams die meededen aan de IoT-Battle hebben kennis over de hele IoT-keten. Denk bijvoorbeeld aan hardware, cloud, data analyse, mobile, infrastructuur en security. Deze teams lieten zien dat Sogeti in staat is alle expertises te bundelen en in te zetten voor IoT-projecten.

Sogeti en Partners

 

Foto slim toilet - IoT-battle

Op het gebied van hardware, cloud en data analyse werkt Sogeti nauw samen met haar partners. In de battle waren onze partners Microsoft, IBM en Intel aangehaakt. De teams maakten gebruik van hun technology wanneer die nodig was voor hun concept. Waar er raakvlakken zijn wordt een samenwerking gestart. Sogeti leert hierdoor de beschikbare bouwblokken voor IoT-scenario’s kennen en gebruiken.

Wil je meer weten over IoT of de IoT-Battle?

Heb je een vraag over de IoT-battle neem dan contact op met Chris den Arend. Voor vragen over Internet of Things dienstverlening van Sogeti, neem je contact op via onderstaand contact(formulier).

Kan ik je verder helpen?