Sogeti vond dat het re-integratiebeleid op de schop moest. Door langdurig zieken de mogelijkheid te bieden om bij goede doelen te re-integreren keren zij sneller en met een voldaan gevoel terug op de werkvloer, terwijl de goede doelen beschikken over gratis extra mankracht met IT-expertise.

Duurzame oplossing

“Deze oplossing biedt voordelen voor alle partijen. Ik roep de sector op ons voorbeeld te volgen, want de vraag is oneindig veel groter dan wij aan kunnen”, zegt René Speelman, manager duurzaam ondernemen.

Zo’n 4 jaar geleden bedacht Speelman dat er iets moest veranderen aan het re-integratiebeleid bij Sogeti. “We hadden langdurig zieke medewerkers weinig te bieden om goed te herstellen. Onze professionals zitten bij de klant. Dat maakt re-integreren extra lastig. Een commerciële partij zit doorgaans namelijk niet te wachten op iemand die een tijd uit de running is geweest en weer langzaam aan wil beginnen met werken, gedurende een paar uur per week.

” Dat betekent dat het re-integreren meestal op een van de kantoren van Sogeti plaatsvindt. Dat werkt niet voor iedereen even goed. Ten eerste omdat de aard van de werkzaamheden die hier worden gedaan niet altijd even uitdagend is en ook niet altijd voldoening geeft. Ten tweede omdat iedereen daar weet dat je langdurig ziek bent geweest en je niet altijd zin hebt om daarover te praten.”

Lees het volledige artikel

Ga nu naar AG Connect voor het volledige artikel, met o.a. het ervaringsverhaal van Sogeti-collega Imke Daniels, reacties van de goede doelen en meer informatie over de aanpak. 

Ga naar het artikel op AG Connect