Tijdens het jaarlijkse gala voor de Computable awards op 31 oktober 2017 stond Sogeti volop in de schijnwerpers. Samen met Microsoft en ROC Friesland College won Sogeti de partner award voor het digital workspace-project waarmee 15.000 studenten toegang krijgen tot FCLive.

Dit cloud portaal met o.a. integratie van Office365 biedt studenten overal en op elk device toegang tot persoonlijk lesmateriaal en andere gepersonaliseerde informatie.

 

Foto Chris Vlaanderen op Computable award uitreiking

Sterke samenwerking

De ontwikkeling van een compleet nieuwe werkomgeving voor zowel studenten als medewerkers van het ROC Friesland College bekroont de belangrijkste IT-vaktitel van onze sector met het beste voorbeeld van samenwerking waar inmiddels duizenden studenten van profiteren. De redactie van Computable heeft van de tien genomineerde partnerprojecten ROC Friesland College, Microsoft en Sogeti gekozen als winnaar. Met deze categorie wil de redactie aansprekende projecten onder de aandacht brengen waarin minimaal drie partijen succesvol hebben samengewerkt. 

Smart Workspace

De Smart Workspace oplossing van Sogeti levert de onderwijsinstelling flinke besparingen op, bijvoorbeeld op het vlak van beheer. Beheerskosten voor het centrale intranetplatform zijn met 50% gedaald en de tijd voor software-updates is teruggebracht van zeven naar twee weken. Het ROC Friesland College heeft bovendien voortdurend realtime inzicht in het gebruik van alle systemen en applicaties.

Het portaal is door Sogeti en Microsoft in slechts één maand neergezet en de adoptie is door de gebruiksvriendelijkheid binnen 2 maanden naar 80% gestegen. Zo is bijv. het e-mailverkeer via de portal met 2.000 procent toegenomen.

 

Foto Coen Eskes met Computable award

De jaarlijkse Computable awards zijn zo’n beetje de belangrijkste prijzen in onze ICT-sector die zowel door juryleden als publieke stemmers op het IT-platform tot stand komen.

Meer weten over Smart Workspace?

Benieuwd naar de Smart Workspace oplossing en de ervaringen van ROC Friesland College? Vraag nu een vrijblijvende demo aan via onderstaand contact.

Demo Smart Workspace aanvragen