Sogeti wint Europese partneraward voor testautomatisering

Het Oostenrijkse Tricentis, dat software-expert is op het gebied van testautomatisering heeft de Nederlandse organisatie van Sogeti haar Europese partneraward toegekend.

Sogeti kreeg de award voor het grootschalig en met succes uitrollen van deTricentis tool Tosca. Met dit gereedschap helpt Sogeti software testprocessen te automatiseren en te optimaliseren bij grote organisaties.

 

Award-Tricentis-2017

Testautomatisering

Waar software testen tot voor kort nog een handmatig proces was, wordt testautomatisering steeds meer gemeengoed. Bedrijven en instellingen die veel applicaties ontwikkelen in Agile en DevOps, willen het testen van applicaties zoveel mogelijk automatiseren. Tosca wordt veelal ingezet ter ondersteuning van regressietesten en het inzichtelijk maken van risico’s. Verder helpt Tosca bij het genereren van testgevallen. Daarbij is het doel zo min mogelijk testscenario’s in te zetten die zoveel mogelijk risico’s afdekken.

Sogeti heeft deze Europese Tricentis award gekregen voor aangetoonde expertise en succesvolle uitrol van grootschalige testautomatiseringsprojecten. De award werd uitgereikt tijdens ontvangen tijdens Accelerate 2017,  de internationale software testing conferentie van Tricentis in Wenen.

Tosca tooling

Tosca ondersteunt een breed technologiescala van o.a. SAP, Siebel, Oracle, Web XML, databases, .NET en mobile webservices.“Organisaties die worstelen met testautomatisering, of dit niet voor elkaar krijgen in een Agile omgeving, moeten eens naar Tosca kijken. Deze tool gooit het over een andere boeg met een hele specifieke effectieve aanpak” zo concludeert marktanalist Gartner.

Meer weten over Test Automation? 

Benieuwd naar de mogelijkheden om software testen te automatiseren met o.a. Tosca? Neem dan contact op.