Wat als je ouders techie nerds zijn?

Na 25 jaar internet is er een hele nieuwe generatie ouders op de been. Als je een kind bent, kan ik me voorstellen dat dit kan leiden tot gênante digitale situaties.

illustration rabbit

Ik heb zelf geen kinderen, dus ik spreek niet uit eigen ervaring, maar ik heb wel een kat. En katten domineren het internet, dus dat rechtvaardigt mijn aanname. Dus jij bent kind en je hebt een maffe nerd als pa of ma, wat nu?!

Analoge poppen

Allereerst: jij bent waarschijnlijk nog 'nerdier' dan jouw ouders. Ja, ik zie jullie kids wel bedelen om de iPad van je ouders om gekke Disney figuren te bekijken die zoete liedjes zingen in één of andere game.

En natuurlijk weet iedereen dat je de YouTube app door en door kent om je favoriete animaties te checken en game trailers te bekijken. En je ouders hoeven allang niet meer uit te leggen hoe die techie entertainment precies werkt. Jullie weten waarschijnlijk niet eens meer hoe je een echte boomhut bouwt of met analoge poppen moet spelen, of wel soms?

Serieuze 'nerd-loop'

Ten tweede: jullie zitten allemaal op InstaGoogleTweetFace. En jullie rijden rond op veel te dure hoverboards om Pokémon te vangen of andere nieuwe games te spelen.

 


Aan de ene kant probeer je je ouders te overtuigen mee spelen, maar aan de andere kant ‘unfriend' je ze liever op Snapchat. Ik snap dit best. Je wil dat je ouders niet te nerdie zijn, omdat ze dan te dicht in je digitale comfort-zone komen, maar ze moeten wel techie games met je kunnen spelen. En je ouders drukken maar al te graag die iPad in je handen, om je vervolgens weer te verbieden er langer op te spelen. Deze verwarrende digitale 'voeding en blokkering' zorgt voor een serieus verschijnsel: de digitale 'nerd-loop'. 

Leer je ouders kennen op het Kid Bit Festival.

 

Kid Bit festival IT Kids

Het is tijd dat je jouw ouders beter gaat opvoeden! Help ze duidelijk te maken hoe 'nerdie' je ze per situatie wil hebben. Toevallig (of niet?) organiseert Sogeti een festival dat techie kids helpt om hun 'nerdie' IT-ouders beter te begrijpen (en andersom!). Je leert wat je ouders doen op hun werk en welke digitale mogelijkheden ze voor jou ontwikkelen. Dus 'hoverboard' snel naar je ouders en schrijf je samen in voor het Sogeti Kid Bit Festival (sorry in 2016 alleen nog voor kinderen van Sogetisten)! 

Meer weten over het Kid Bit festival?

Ik hoop dat je de dieren, die ik heb vormgegeven om jou sneller te laten inschrijven voor het Kid Bit festival, leuk vindt! En wil je toch (eerst nog) meer informatie. Neem dan contact op via het formulier aan de rechterkant.

Stel je vraag