Eervolle Tommie Award voor ecosysteem van Enexis Groep en partners

De strategische en moedige zet van energienetwerkbedrijf Enexis Groep wordt beloond. Samen met partners Sogeti, Schuberg Philis en First Consulting heeft Enexis op 14 december de prestigieuze TOMMIE, ofwel The Outsource Manager Award in ontvangst genomen.

 

Meest revolutionaire ecosysteem

Deze prijs voor het meest revolutionaire ecosysteem in de publiek private samenwerking, dat verder gaat dan transactionele samenwerking, werd tijdens een feestelijke avond van Outsource Magazine uitgereikt door jurylid Anja Dekhuizen, partner bij Whitebridge advocaten: “Samenwerken met overheidsorganisaties is ook mogelijk vanuit een ecosysteem. Dit bewijst Enexis door de markt, tijdens hun Europese Aanbestedingstraject, de oplossing te laten geven voor het bouwen van een wendbaar ICT-landschap. Dit resulteerde in een ecosysteem van Enexis Groep met Sogeti, Schuberg Philis en First Consulting in het realiseren dit landschap. Enexis’ ecosysteem wint deze award mede omdat tijdens de pitch duidelijk werd dat er onderling een hoge gunfactor is, welke essentieel is voor een succesvol ecosysteem."

 

 

Tommie Award winnaars

Wendbaar ICT-landschap

De energiewereld is flink in beweging. Energietransitie, digitaliseren, kansen, keuzes; hoe anticipeer je daarop? Een wendbaar ICT-landschap is daarvoor een vereiste. Enexis Groep heeft de doelstelling voorop te lopen in de klimaatdoelstellingen 2030 en de verduurzaming van de energiewereld. Om deze lange termijn doelstelling en de stap naar een flexibele IT-omgeving te realiseren heeft Enexis Groep een partner voor de lange termijn op basis van gelijke doelstellingen geselecteerd.  

 

Cloud native

De vier partijen die deel uitmaken van het consortium ontwikkelen een ‘Cloud Native’ architectuur plus een nieuw IT-regiemodel waarbij DevOps teams worden opgeleid. Het ecosysteem (de samenwerking) heeft als doel innovatie te stimuleren en toe te passen, betrouwbaarheid van Enexis Groep in de markt te garanderen, betaalbaarheid te borgen en de time to market van idee tot executie te verkorten. Gebaseerd op de Public Cloud (Microsoft en AWS) wordt een Cloud Native Architecture Platform (CNAP)  neergezet waardoor Enexis Groep in staat gesteld wordt de vereiste energietransitie door te voeren.

 

Energietransitie

Enexis Groep, Sogeti, Schuberg Philis en First Consulting blijven zich de komende jaren samen hard maken voor een wendbare organisatie. Samenwerking tussen alle partners is gebaseerd op innovatie. Dat betekent dat partijen voortdurend stappen zetten buiten de gebaande paden. Op die manier krijgt Enexis Groep de kans voorop te lopen in de energietransitie en zo bij te dragen aan de verduurzaming van Nederland.

 

Meer weten? 

Benieuwd naar het ecosysteem en de aanpak? Neem dan contact op met Casper. 

 

Profielfoto Nicolette van der Heide Manager Marketing & Communications
Phone number: +31651439020