Op de vraag of Sogeti aanbevolen zou worden, geeft 93% een positief antwoord. Deze hoogste ‘promotorscore’ met het grootste aantal superfans in de markt blijkt uit de jaarlijkse Outsourcing Performance meter van marktanalist Giarte Research naar de tevredenheid over uitbestede werkzaamheden door IT-dienstverleners.

Customer effort score

Bovendien maakt Sogeti samen met Schuberg Philis en Conclusion deel uit van de top 3 IT-bedrijven die het meest vertrouwd worden door de 30 ondervraagde grootzakelijke organisaties. In dit onderzoek zijn de prestaties van 38 grote Nederlandse IT-dienstverleners onder de loep genomen.

De Outsourcing Performance van Giarte Research laat verder zien dat Sogeti op het vlak van infrastructuurmanagement, applicatie- en werkplekbeheer een hoge zogenoemde ‘Customer Effort Score’ realiseert. Dit resultaat is gebaseerd op de onderzoeksvraag hoeveel moeite het kost om bij de IT-dienstverlener zaken gedaan te krijgen die buiten het contract vallen. Op een schaal van 1 tot 100 scoort Sogeti gemiddeld een cijfer van 76 op deze drie domeinen.

Klanttevredenheid 

“We zijn uiteraard erg trots op de grote waardering die klanten voor ons uitspreken. Daar waar we de afgelopen jaren nog wel eens moeite hadden om onze klanttevredenheid op peil te houden in complexe trajecten, slagen we daar nu steeds beter in op alle vlakken. Klanten zoals PostNL, Enexis, Vodafone, Nationale Nederlanden en Koninklijke Bibliotheek stellen hoge eisen, gezien het strategisch belang en de complexiteit van hun IT-huishouding. Voor ons een geweldige uitdaging om dat waar te maken en dit op deze manier bevestigd te krijgen”, vertelt Piet Wybe Wagter, CEO van Sogeti in Nederland.

Over Outsourcing Performance

Het Outsourcing Performance (OP) onderzoek van Giarte Research is de grootste benchmarkstudie van IT managed services in Nederland. Sinds 2002 legt de marktanalist via deze monitor ervaringen vast over de IT-diensten die geleverd worden aan grootzakelijke organisaties. Sogeti maakt deel uit van het onderzoeksdeel waarin de prestaties van 38 grote IT-dienstverleners worden onderzocht op basis van zo’n 30 miljoenencontracten die zijn overeengekomen met organisaties binnen de overheid- en private sector.

Meer weten over OP 2017?

Benieuwd naar de complete onderzoeksresultaten? Neem dan contact op via onderstaande gegevens of download de PDF.