Kinderen, virtueel dobbelen en wortels op het KidBit festival 2017 [VIDEO]

Ruim 70 kids gaan los met IT op Sogeti KidBit Festival

Muziek maken met wortels, je eigen virtuele dobbelsteen met MicroBit ontwerpen, Minecraften en de slag met de Hololens. Dit en nog veel meer beleefden ruim 70 kinderen tijdens het KidBit festival.

Waarom een IT-festival voor kinderen?


Initiatiefnemer van het KidBit festival, Karin Kramer, organiseerde het KidBit festival voor de tweede keer. Het verbind onze medewekers en hun kinderen met elkaar en met Sogeti als werkgever. Bovendien vinden de Technology Leaders - werknemers van Sogeti - het leuk om in hun vrije tijd creatieve workshops te bedenken en te geven. 

"Maar ik organiseer het KidBit festival vooral omdat het ontzettend leuk is om met kinderen en IT bezig te zijn." Kinderen weten van nature al heel snel hoe iets werkt door er gewoon mee aan de slag te gaan," vertelt Karin Kramer. 

Nu is het festival alleen nog voor kinderen van Sogeti werknemers georganiseerd. Maar met het succes van de eerste twee edities wordt ook nagedacht over een variant voor bijvoorbeeld klanten. 

Tech voor de nieuwe generatie

Gesteund door mascottes zoals bijvoorbeeld de Cyberdogs, ChATBOTS, CrocoFiles en RabBIT’s, gingen de teams van kids aan de slag. Hoe dat eruit zag? Check onderstaande video.

 

 

Alles weten over het KidBit festival?

Neem voor meer informatie over het KidBit festival contact op met Linda van Tilborgh.

Kan ik je helpen?