Wat betekenen technologische ontwikkelingen voor uw organisatie?

“Wat zijn voor ons relevante technische ontwikkelingen?” Dat vroegen twee directieleden van een middelgrote klant in de financiële sector ons begin dit jaar.

Natuurlijk waren zij bekend met algemene ontwikkelingen (digitalisering, cloud, internet of things) en met specifieke veranderingen in de financiële wereld (fintech’s, PSD2, bitcoins). Maar dan: hoe schat je als organisatie in welke ontwikkelingen weer overwaaien en welke écht iets veranderen? En wat betekent dit voor de organisatie zelf en voor de manier van werken? Interessante vragen waar ook wij als Sogeti mee bezig zijn.

Technologische uitdagingen

Wie geïnteresseerd is in de laatste ontwikkelingen op IT-gebied, vindt kennis en inspiratie op SogetiLabs. Hier publiceren wij alle stukken van het Verkenningsinsitituut Nieuwe Technologie (VINT) en posten we dagelijks relevante blogs. Maar wie echt wil weten wat voor zijn of haar organisatie de relevante nieuwigheden zijn, moet verder kijken. In zo’n geval is het handig als specialisten je kunnen ondersteunen.

Met de genoemde financiële speler gingen we in gesprek om de specifieke uitdagingen in kaart te brengen. Dit leverde drie belangrijke aandachtspunten op:

  • De consument moet centraal staan
  • De interne wendbaarheid in de organisatie moet worden vergroot
  • We moeten ons bewust zijn van disruptieve ontwikkelingen van buitenaf

TechnologieMonitor

Op basis van deze driedeling leveren we nu per kwartaal een uniek paper: de TechnologieMonitor. Hierin beschrijven we de laatste relevante technologische ontwikkelingen en plaatsen ze in de specifieke context van deze organisatie. Dat resulteert in concrete adviezen. Voor deze klant leverde dit een mooi resultaat op: “Goede opbouw, compleet beeld en heldere taal en adviezen. De TechnologieMonitor wordt inmiddels ook actief gelezen door de Raad van Commissarissen waardoor innovatie nadrukkelijker op onze agenda is komen te staan.” Voor zowel de klant als voor ons smaakt dit naar meer.

Meer weten over de TechnologieMonitor?

Bent u ook benieuwd welke technologische ontwikkelingen relevant zijn voor uw organisatie? En hoe u daarop kunt inspelen? Vraag dan de TechnologieMonitor aan via onderstaande gegevens van André Helderman of bekijk de pagina met meer informatie. 

Meer informatie over de TechnologieMonitor