Het boek DYA® Snelheid en samenhang in business- en IC 599 T-architectuur biedt een praktische invulling van de architectuurprocessen binnen een organisatie, waarmee u voor snelheid én samenhang zorgt.

Boek cover DYA vindt balans tussen snelheid en samenhang

Dynamische Architectuur

De aanpasbaarheid van bedrijfsprocessen en informatievoorziening is steeds belangrijker. Die veranderingen moeten doelgericht en in samenhang gebeuren. Op beide punten geeft architectuur een antwoord, maar in de praktijk blijkt dat het werken onder architectuur een enorme uitdaging is.

Uit die praktijk is het boek DYA® Snelheid en samenhang in business en ICT-architectuur ontstaan. Met hun jarenlange ervaring voor Sogeti op het gebied van architectuur, ontwikkelden de auteurs DYA® (Dynamische Architectuur). Een concept waarmee je architectuur effectief kunt inzetten om bedrijfsprocessen en informatievoorziening snel én in samenhang te realiseren. Dit alles bundelen in een boek was de logische volgende stap.

Praktijkgericht

Dit boek kómt niet alleen uit de praktijk, maar het biedt ook een zeer praktische invulling van de architectuurprocessen binnen een organisatie. Het boek is dan ook 599 rijkelijk voorzien van voorbeelden, sjablonen en instrumenten voor de architect. Met deze praktische insteek onderscheidt dit boek zich van de vele andere boeken die over architectuur zijn geschreven. 

De nadruk ligt hierbij niet op het belang van het hebben van een architectuur of het maken van architectuurplaten. Het gaat vooral in op de manier waarop het werken onder architectuur ingebed kan worden in de veranderprocessen van de organisatie. 

Snelheid én samenhang

Het ontwerpen van architectuur is in dit boek direct gekoppeld aan concrete businessdoelen. Dit levert een praktische 'just enough, just in time'-manier van omgaan met architectuur op.

Daarbij is de precaire balans tussen snelheid en samenhang essentieel. Zo kan een organisatie komen tot een dynamische architectuur: een architectuur die meebeweegt met de dynamiek van de omgeving en de organisatie in staat stelt hier snel en adequaat op in te spelen.

Architecten en managers

DYA® Snelheid en samenhang in business- en ICT-architectuur is vooral interessant voor architecten en managers, op business- én ICT-gebied. Zij krijgen antwoord op prangende vragen, zoals:

  • Hoe til ik het architectuurdenken en -werken in mijn organisatie op een hoger plan?
  • Hoe sla je een brug tussen strategie en realisatie?
  • Hoe verkrijgen we snelheid zonder te vervallen 599 in adhocratie en chaos?
  • Hoe borgen we dat alle ICT-ontwikkelingen bijdragen aan de businessdoelen?
Download dit boek

Kan ik je verder helpen?

599
0