Wat is de Next Practice van Informatiemanagement en Functioneel Beheer? [RAPPORT]

Organisaties veranderen. Om een plek te veroveren in de Digitale Economie is dat noodzakelijk.

En als organisaties veranderen, heeft dat ook een grote impact op het vakgebied van Informatiemanagement en Functioneel Beheer. Wat is die impact dan? Hoe organiseer je dat, zodat je vanuit IM en FB de organisatie maximaal helpt in deze transformatie? Wat betekent dat voor de IM-er en FB-er van vandaag? Deze vragen worden beantwoord in een nieuw onderzoeksrapport

Onderzoek

In het afgelopen jaar heeft Sogeti onderzoek gedaan bij organisaties uit diverse sectoren, overheidsinstellingen, bedrijfsadviesbureaus en universiteiten. We vroegen hen hoe zij aankijken tegen de ontwikkelingen van IM en FB als onderdeel daarvan. Uit de antwoorden blijkt dat de activiteiten van IM en FB alleen maar in belang toenemen. Het is vooral de organisatie van deze activiteiten die aan het veranderen is.  

Op basis van dit onderzoek, brengen we een onderzoeksrapport uit, waarin ingegaan wordt op aspecten zoals:

  • De kenmerken van de digitale economie en de impact daarvan op organisaties.
  • De rol van IM en FB in de digitale economie.
  • De stappen die IM en FB vandaag kunnen zetten om die rol in te vullen.

Veranderingen in organisaties

Elk bedrijf krijgt te maken met disruptieve ontwikkelingen en met de kenmerken van de digitale economie. Een organisatie moet hiermee kunnen omgaan en wendbaar, flexibel en veerkrachtig zijn om te kunnen overleven. Dat uit zich in samenwerken in cross-functionele, multidisciplinaire teams.

 

Next practice FB

Veranderende rol van FB

Bedrijfs- en besluitvormingsprocessen zijn geautomatiseerd met standaard IT oplossingen. Deze bestaan uit uitwisselbare functionele componenten die te assembleren zijn naar bedrijfsspecifieke informatiesystemen. De leveranciers van deze standaard componenten voeren de operationele FB-taken uit. Daarmee verandert de organisatie van FB. De bestaande functioneel beheerders krijgen een andere rol, moeten meer regie gaan voeren en de organisatie helpen met het realiseren van de digitale transformatie. Wat is dan de ‘Next Practice’ van informatiemanagement en functioneel beheer?

Download het rapport met de Next practice van FB en IM

Start vandaag nog met de next practice van FB en IM en download het volledige onderzoeksrapport of neem via het onderstaande formulier contact op. 

Download het rapport

Profielfoto Harm Pul Sogeti
Phone number: +31 651 873 253