Esports & gaming, meer dan een spelletje 

VINT Symposium 2019 - Synthetic

Gamen is niet altijd zomaar een spelletje. Dat laat esports specialist Koen Schobbers zien tijdens het VINT Symposium op 25 juni. De groeiende markt van esports en gaming is voor IT-bedrijven een kans om zich te verdiepen in en te verbinden met hun nieuwe generatie werknemers en klanten. Maar waar liggen die kansen precies? Hoe sluit je goed aan bij die synthetische organisatie? 

 

Koen_Schobbers VINT.

Gamingmarkt groter dan muziek- en filmmarkt samen

Esports is een synthese tussen gamen en professionele sport. De professionals trainen dagelijks om hun moves en strategieën te verbeteren waar de kijker of fan vaak een ‘casual gamer’ is van hetzelfde spel. De fans kijken alleen, met vrienden, met tienduizenden in een stadion of met miljoenen online op Amazon’s streamingplatform Twitch naar de gamende professionals. De gamingmarkt, inclusief esports, is inmiddels groter dan de muziek- en filmmarkt samen en dat heeft verrassende effecten. Netflix ziet de game Fortnite bijvoorbeeld als grotere concurrent dan het HBO van WarnerMedia en Matrix-acteur Keanu Reeves heeft een rol gescoord als digitaal personage in de game Cyberpunk 2077. Daarnaast trok de finale van het wereldkampioenschap van League of Legends 2018 ongeveer 100 miljoen kijkers, vergelijkbaar met de finales van het wereldwijd populaire Super Bowl en de UEFA Champions League.

Sportclubs hebben steeds vaker een esporter die hen vertegenwoordigt in de digitale kampioenschappen. Net als elke sport heeft elk spel een eigen doelgroep, geschiedenis, sfeer en community. Er gebeurt ontzettend veel in de wereld van esports en gaming en de vragen van omliggende sectoren stapelen zich op. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de gamende jongeren en de organisaties die deze nieuwe generatie als werknemer of klant willen binden? 

Ontmoet de synthetische generatie

In zijn keynote op het VINT Symposium op 25 juni neemt Koen Schobbers ons mee in de wereld van esports en gaming. Koen heeft meer dan 10 jaar ervaring als professioneel esporter in het racespel Trackmania. Als geneeskundestudent aan AMC Amsterdam kreeg hij in 2017 de topsportstatus om te kunnen blijven trainen en te reizen voor zijn toernooien. Hij is nu onder andere host bij het programma Inside Esports op FOX Sports en Twitch, schrijft een boek over ouderschap en gamen en hij helpt bedrijven om strategieën op te stellen omtrent gaming en esports. 

Luister naar Koen tijdens het VINT Symposium 2019

Ben je benieuwd naar Koen’s verhaal en de mogelijkheden van esports en gaming? Bekijk hier het volledige programma met de andere keynotes. 

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985