Om los te komen van oude denkpatronen en overgeorganiseerde structuren inspireert het VINT Symposium 'Unorganized' met sprekers uit totaal verschillende disciplines, zoals de biologie en psychologie. Naast de reeds aangekondigde keynote Quintin Schevernels over het geheim van succesvolle start-ups en corporates, zijn nu ook een aantal andere keynotes bekend. 

Ongeorganiseerde organisaties

Overgeorganiseerde bedrijven weten zich meestal geen raad met alle mogelijkheden. Technologie moet daarom niet meer worden gezien als een simpel gereedschap, maar als een additionele, digitale as waarlangs nieuwe organisatievormen mogelijk worden. We kunnen daarbij leren van bijvoorbeeld de natuur, de psychologie en sociale trends. 

Bekendste bedrijf uit de deeleconomie

 

Marieke Hart van Thuisafgehaald

Marieke Hart is sociaal ondernemer en oprichter van Thuisafgehaald, één van Nederlands bekendste bedrijven uit de deeleconomie. Thuisafgehaald is een online platform waarop je in heel Nederland maaltijden met je buurtgenoten kunt delen. Een kleine 10.000 hobbykoks zijn hier al bij aangesloten. Je geniet van elkaars kookkunsten èn leert gelijk je buren kennen. De filosofie achter Thuisafgehaald is, dat eten verbindt en het je buurt net een stukje leuker kan maken. Een inspirerend voorbeeld van de deeleconomie in praktijk. 

Innovatie uit de natuur

 

Saskia van den Muijsenberg

Saskia van den Muijsenberg, co-founder van biomimicryNL katalyseert innovatie door designstrategieën uit de natuur te onttrekken. Saskia maakt tijdens het VINT Symposium een treffend vergelijk tussen de natuur en organisatorische veranderingen. Zij is eigenaar van nododo en Certified Biomimicry Professional en heeft meer dan 15 jaar ervaring in marketing, verandermanagement en strategische innovatie. Zij werkte voor diverse Fortune 500 bedrijven, o.a. als 'Lead GameChanger Innovation Workshop Program' van Shell. Daarnaast is Saskia expert advisor voor het Horizon 2020 Programma van de Europese Commissie voor Societal Challenge 5 Advisory Group, 'Climate action, environment, resource efficiency and raw materials'. 

Leren van machines

 

Nell Watson - Singularity Univrsity

Nell Watson is opgegroeid in Noord-Ierland en is een engineer, entrepreneur en futurist thinker. Ze doceert Machine Intelligentie en AI filosofie aan de Singularity University. In 2010 heeft Nell Poikos opgericht, de ‘Instagram for body measurement’. Ze is de founder en CEO van Poikos, de ‘Instagram for body measurement’. Deze gepatenteerde technologie maakt het 3D body scannen eenvoudig, doordat er alleen met 2D camera’s gewerkt kan worden (een smartphone of laptop bijvoorbeeld). Deze technologie kan toegepast worden in verschillende markten: bijvoorbeeld fashion en health. Nell bekijkt hoe je psychologie en technologie kan combineren voor het creëren van nieuwe sociale trends. 

Kan ik je verder helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985