VINT over digitaal geluk in de Technoloog van BNR Nieuwsradio [PODCAST]

Herbert Blankesteijn van BNR Digitaal en Ben van der Burg van BNR Column gaan in gesprek met spraakmakende experts over technologische ontwikkelingen en de impact op onze samenleving. Menno van Doorn van VINT schoof ook bij hen aan over Digitaal Geluk. 

Luister nu naar de Podcast

Digitale technologie

Wat is geluk? En op wat voor manier kan digitale technologie daaraan bijdragen? Medio juni hield VINT, het Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technologie van Sogeti, een symposium over Digitaal Geluk. Menno van Doorn van het VINT vertelt in deze Technoloog wat digitaal geluk is, wat dat symposium opleverde en wat voor onderzoek hij naar aanleiding daarvan gaat doen.

Social

Geluk kan zitten in ‘grote’ zaken als liefde en ontplooiing maar ook in kleine momenten als het bekijken van een kattenvideo of het doen van een succesvolle aanschaf. Aan de andere kant kan digitale tech ons geluk in de weg zitten door de stress die er soms mee gepaard gaat. Volgens Van Doorn levert bijvoorbeeld ‘profiling’ zoals sociale sites dat doen mensen vooral geluk op. Op de achtergrond loert steeds het probleem van het kwantificeren van geluk en het afwegen van verschillende soorten geluk. En als we ons afvragen of het ‘Zwitserse zakmes’ WeChat de Chinezen nou echt gelukkig maakt, komen we tot de conclusie dat ze in ieder geval doodongelukkig zijn als ze het moeten missen.

Luister naar de Podcast over Digitaal Geluk

Wat is digitaal geluk en hoe kiun je het bevorderen. Luister nu naar het volledige gesprek tussen Herbert, Ben en Menno via de BNR Podcast. 

Luister naar de Podcast

 

Bron: BNR

 

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985