Er zijn steeds meer apparaten die onze stappen tellen, onze bloeddruk registreren of de temperatuur in huis meten, onze locatie bepalen of onze gesprekken volgen.  We maken een explosie mee van computers in soorten, maten en vormen – om, op of in het lichaam – die zich steeds slimmer gedragen en intuïtiever aansluiten op de mens.

Nog intiemer

In deze tweede notitie over Things verkent VINT de op handen zijnde transitie naar een meer empatische vorm van informatisering. De afgelopen jaren is informatietechnologie steeds persoonlijker, socialer en meer nadrukkelijk aanwezig. De opkomst van wearable computing en andere vormen van empatische things lijkt een logische volgende stap: nog intiemer, nog meer op de mens gericht, en altijd en overal aanwezig.

 

Nieuwe connectiviteit en betere informatiedekking

De unieke kracht van Empathic Computing en Things wordt pas ontsloten als het connectiviteit toevoegt waar dat eerder niet mogelijk was. Voor een vorkheftruckchauffeur is het onmogelijk om een laptop op schoot te hebben. Een digitale bril die de juiste informatie ontsluit, voegt daarom connectiviteit toe waar dat eerder niet mogelijk was. Kijk naar gaten in de informatiedekking van werknemers. Waar kunnen realtime connecties met informatie waarde toevoegen en iets bijdragen aan het werk dat iemand doet? Al is het maar om het makkelijker te maken, of efficiënter. Waarde wordt bepaald door de mate waarop de informatie aansluit bij en inspeelt op de context van de gebruiker. 

“Mobiliteit is dit keer niet een uitkomst of conclusie, maar een basisvoorwaarde en drijvende kracht”

3 Conclusies

Nu dient zich de vraag aan hoe men met de volgende fase van het post-pc tijdperk betekenisvolle business-impact kan genereren. Drie dingen weten we zeker:

  1. Empathic Things zetten de verschuiving in ons denken van producten richting services voort. Services worden gecreëerd in systemen, niet in apparaten.
  2. Empathic Things intensiveren en verlengen de relatie met klanten; ze zetten personalisering en hypertargeting verder door.
  3. Empathic Things zorgen voor verschuivingen op de werkvloer door quantified employees , nieuwe systems of engagement en uitdagingen voor het BYOD-beleid

In Empathic Things: Intieme technologie van wearables tot biohacking verkent VINT het nieuwe post-pc tijdperk op basis van concepten als het lichaam als wachtwoord, de quantified employee, nieuwe systems of engagement, BYOD-beleid en vragen rond privacy, security en controle.

Vragen?

Heb je vragen over het tweede rapport van VINT? Neem dan contact met ons op via +31 886 606 600

Stel je vraag

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985