Adam Grzywaczewski: De holy grail in artifical intelligence [VIDEO]

Adam Grzywaczewski NVIDIA Sogeti

Adam Grzywaczewski is architect voor deep learning-oplossingen bij NVIDIA. Hij vertelde op het VINT Symposium over generatieve AI-modellen: volgens hem de ‘holy grail’ in Artificial Intelligence van dit moment. Kunnen computers met behulp van Generative Adverserial Networks (GAN) bijvoorbeeld creatief zijn? En wat zijn use cases voor deze nieuwe generatieve modellen?

Creatieve computers

Adam's primaire verantwoordelijkheid bij NVIDIA is om een breed scala aan klanten te ondersteunen bij het leveren van hun AI-oplossingen. Adam is een toegepast onderzoekswetenschapper, gespecialiseerd in machine learning met een achtergrond in deep learning en systeemarchitectuur. In het verleden is hij onder andere betrokken geweest bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. In zijn verhaal stond hij stil bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, zoals Generative Adverserial Networks (GAN), en ging hij in op de vraag of computers van zichzelf creatief kunnen zijn.

Impact

Adam gelooft dat AI net zoveel impact gaat hebbben op de wereld als elektriciteit. Voordat het deze impact gaat hebben, zijn er nog wel uitdagingen die opgelost moeten worden. Adam geeft aan dat de gebruikelijke leermodellen niet volstaan. Zodra AI kan worden 'aangeleerd' om een situatie te begrijpen, in plaats van alleen een onderdeel ervan, zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk aan het aanleren van de menselijke taal, het zelf composeren van muziek of het begrijpen van emotie.

Bekijk de keynote

Na een theoretische introductie duikt Adam in de eindeloze mogelijheden die AI nog te bieden heeft en wat er nog moet gebeuren voor wij op dat punt zijn gekomen. Laat je inspireren!

 

Interview Adam

Na zijn presentatie ging Adam nog dieper in op de vraag: kunnen computers creatief zijn? De achterliggende gedachte is dat de mogelijkheden eindeloos zijn, maar dat er nog wel veel moet gebeuren voordat AI op dat punt is. Bekijk het interview!

 

Meer weten over de VINT-activiteiten?

Wil je naar aanleiding van de onderwerpen verder sparren of wil je op de hoogte gehouden worden over VINT-rapporten en -events? Laat dat dan weten via onderstaand contactformulier. Download ook vrijblijvend het rapport 'De synthetische generatie'.

Kan ik je verder helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985