Charlotte van t Wout Succesvol Instagram video

Charlotte van 't Wout: slim ondernemen met Instagram [VIDEO]

Charlotte van ’t Wout is enorm succesvol op Instagram. Zij vertelt in haar presentatie op het VINT Symposium over haar beginjaren als onderneemster en over de kansen die zij ziet voor ondernemend Nederland. Wat is haar sleutel tot online succes en hoe heeft zij haar online business opgebouwd? 

Ontzettende deceptie

Hoewel Charlotte zich nu comfortabel voelt voor een camera, was dat in het begin wel anders. Dankzij gezonde bluf kreeg zij een videoklus. Zij kocht een camera, ging ervoor zitten en ontdekte dat de eerste kennismaking met het maken van video’s een enorme deceptie bleek. Dit zorgde ervoor dat zij het anders aan ging pakken, namelijk: veel laagdrempeliger en via Instagram Stories. Dit bleek een succes waardoor haar volgersaantal inmiddels op meer dan 20.000 staat.

Belang van video

Niet alleen video's op Instagram Stories zorgen voor zakelijk succes, ook video op LinkedIn is enorm belangrijk. Charlotte houdt een pleidooi voor ‘jezelf zichtbaar maken’ met video. Voor ondernemers is LinkedIn daar een uitstekend platform voor. Updates met platte tekst of matige foto’s doen het qua bereik en interactie namelijk lang niet zo goed als een persoonlijke video. “Als je een pagina met tekst en video hebt, bekijkt 72% van de mensen liever de video”, geeft Charlotte aan. In haar presentatie legt zij uit hoe je het beste kan beginnen.

Bekijk de presentatie

Benieuwd hoe je als ondernemer of bedrijf video en social media effectief in kan zetten? Bekijk de presentatie van Charlotte!

 

Bekijk het interview

“73% van de mensen zegt, dat ze zijn beīnvloed door een merk op social media en daarom hebben besloten tot koop over te gaan”, geeft Charlotte aan. Hoe begin je met video, wat kan je met een relatief nieuwe app als TikTok en welk effect heeft Instagram op jongeren? Bekijk het interview met Charlotte.

 

Meer weten over de VINT-activiteiten?

Wil je naar aanleiding van de onderwerpen verder sparren of wil je op de hoogte gehouden worden over VINT-rapporten en -events? Laat dat dan weten via onderstaand contactformulier. Download ook vrijblijvend het rapport 'De synthetische generatie'.

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985