Devika Partiman: diversiteit in tech [VIDEO]

Devika Partiman Diversiteit

Devika Partiman richtte ‘Stem op een Vrouw’ op om meer vrouwen in de politiek te krijgen. In haar presentatie stond ze stil bij de waarde van inclusiviteit, vooroordelen in algoritmes en wat bedrijven kunnen doen om inclusiever te worden. Wat is de rol van gender en diversiteit in tech?

Stem op een vrouw

Na een aantal jaar in de evenementensector gewerkt te hebben, richtte Devika ‘Stem op een Vrouw’ op. Het doel? Meer vrouwen de politiek in krijgen. Dit is een succesvol concept en hoewel steeds meer mensen het goede voornemen hebben om op een vrouw te stemmen, werkt dit toch anders dan de meesten denken. Devika legt uit waarom het belangrijk is om vrouwen een politieke stem te geven en hoe je dit het beste kunt doen.

Vooroordelen in algoritmes

Wanneer je op Google zoekt naar ‘Chief Executive Officer’, dan zul je veelal witte mannen zien. Kies je voor de zoekterm ‘secretary’, dan zie je voornamelijk vrouwen. Ook in algoritmes bestaan dus nog veel vooroordelen. Devika legt vanuit historisch perspectief uit hoe deze vooroordelen zijn ontstaan en wat je er als bedrijf aan kunt doen om inclusiever te zijn. Wat moet je bijvoorbeeld doen met werving & selectie om zonder vooroordelen de juiste mensen aan te nemen?

Bekijk de presentatie

Inclusiviteit is niet alleen vanuit moreel perspectief een goed idee, maar ook voor zakelijk belang. Mogelijke gevolgen van inclusiviteit zijn bijvoorbeeld hogere creativiteit, betere producten, nieuwe klanten en meer winst. Hoe dit precies werkt? Bekijk de presentatie van Devika op het VINT Symposium!

 

Interview Devika

Wie is Devika, wat is inclusiviteit precies en waarom is het zo belangrijk? Devika gaat na haar presentatie in op het begrip inclusiviteit en neemt daarbij ook de IT-sector onder de loep. Wat kan de IT-sector bijvoorbeeld doen om inclusiever te zijn?

 

Meer weten over de VINT-activiteiten?

Wil je naar aanleiding van de onderwerpen verder sparren of wil je op de hoogte gehouden worden over VINT-rapporten en -events? Laat dat dan weten via onderstaand contactformulier. Download ook vrijblijvend het rapport 'De synthetische generatie'.

Kan ik je verder helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985