Isabel Meijering: ASMR is een ontspannende online connectie

Isabel Meijering ASMR

Isabel Meijering is ASMR-artiest met haar eigen YouTube-kanaal. ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response en Isabel laat zien dat het inmiddels meer is dan alleen een YouTube-trend. Zij heeft ruim 270.000 abonnees op YouTube en haar populairste video is ruim 4 miljoen keer bekeken. Wat is ASMR en wat kan je er eigenlijk mee?

Euforische ontspanning

ASMR-video’s worden gekenmerkt door het prikkelen van zintuigen. Het doel is hierbij om de kijker/luisteraar een ‘euforische ontspanning’ te bezorgen. Of dat nu is door gemoedelijk te fluisteren, door een rollenspel te doen of door het geluid van een object tot in detail op te nemen.  

Een beetje gek

Voor veel mensen is het een middel om te ontspannen en zelfs om in slaap te kunnen vallen. In haar presentatie laat ze een video zien waarin zij zelf ASMR uitlegt. Zij begrijpt dat het ‘een beetje gek’ over kan komen, maar tegelijkertijd vraagt zij om een open mind. 

Bekijk de keynote

Wie is de doelgroep van ASMR, welke vormen van ASMR zijn er en welke redenen zijn er om naar deze video’s te kijken? Isabel duikt met jou in de bijzondere wereld van ASMR. 

Interview Isabel

Hoe is ASMR ontstaan, wat is de toekomst van dit fenomeen en is de populariteit ervan een kenmerk van deze tijd? Isabel beantwoordt een aantal belangrijke vragen die je als kijker nog kunt hebben na het bekijken van haar presentatie.

Meer weten over de VINT-activiteiten?

Wil je naar aanleiding van de onderwerpen verder sparren of wil je op de hoogte gehouden worden over VINT-rapporten en -events? Laat dat dan weten via onderstaand contactformulier. Download ook vrijblijvend het rapport 'De synthetische generatie'.

Kan ik je verder helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985