Koen Schobbers: De toekomst van esports [VIDEO]

Koen Schobbers VINT Symposium

Wat is esports, hoe groot is deze industrie en hoe relevant is deze industrie voor het bedrijfsleven? Koen Schobbers heeft meer dan 10 jaar ervaring als professionele esporter. Verder is hij anchorman van het programma Inside esports op FOX-Sports, esports-expert van NOS Langs de Lijn en stichtend lid van de atletencommissie van de Internationale esports federatie.

Groter dan de muziekindustrie

Waar de jongste generaties opgroeien met games en esports, kan dit voor oudere generaties nog een ongrijpbaar concept zijn. Koen laat in zijn presentatie zien dat een esports-finale van het spel League of Legends meer kijkers trok dan de UEFA Champions League-finale. De esports-industrie is daarmee bijvoorbeeld groter dan de film- en muziekindustrie. De industrie bleef dus lange tijd onder de radar, maar is inmiddels uitgegroeid tot een miljoenenindustrie met grote kansen. 

Kansen 

Jongeren die opgroeien met esports en gaming kunnen ontzettend waardevol zijn voor het bedrijfsleven. Naast nieuwe advertentiemogelijkheden voor sponsorships, zijn de gamende jongeren ook zelf een belangrijke stakeholder. Volgens Koen zijn ze vaak ‘tech-savvy’ en kunnen zij met hun probleemoplossende vermogen zorgen voor nieuwe inzichten bij bedrijven.  

Bekijk de keynote

In zijn presentatie gaat Koen in op hoe esports er nu voor staat en waarom wij dit als een kans moeten zien en niet als een bedreiging. Bekijk hier de volledige presentatie.

 

Interview Koen

Hoe komt het dat esports en gaming zo populair zijn (geworden) en welke impact heeft deze populariteit op organisaties? Deze vragen komen aan bod in het interview met Koen dat na zijn presentatie op het VINT Symposium is afgenomen.

 

Meer weten over de VINT-activiteiten?

Wil je naar aanleiding van de onderwerpen verder sparren of wil je op de hoogte gehouden worden over VINT-rapporten en -events? Laat dat dan weten via onderstaand contactformulier. Download ook vrijblijvend het rapport 'De synthetische generatie'.

Kan ik je verder helpen?

Profielfoto Menno van Doorn
Principal VINT
Phone number: +31886606600