Het digitale geluk van klanten en medewerkers in het hart van de strategie? PostNL doet het, vertelden ze tijdens het VINT Symposium 2017. Met ‘De brenger van geluk’ als lijfspreuk van de pakketdienst, zet het bedrijf het begrip 'customer centric' in een verfrissend nieuw daglicht. En daar is ook alle aanleiding voor.

 

VINT Symposium-Digital Happiness

Het 22e VINT Symposium stond volledig in het teken van ‘The Pursuit of Digital Happiness’. Zo'n 800 bezoekers werden getrakteerd op keynotes van onder andere Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten van PostNL, maar ook van een psychiater, biohacker en een gedragswetenschapper.

 

VINT-Symposium-PostNL

Het statement op het symposium was duidelijk: de transformatieve kracht van moderne technologie belooft niet minder dan een herontdekking te zijn van de menselijke waarden die weer centraal komen te staan.

Presentaties beschikbaar

 

 

vint-symposium-2017-presentaties

 

De grote ontkoppeling

Het symposium presenteerde een toekomstbeeld waarin de grote versnelling van de technologische ontwikkelingen, aangevuurd door de grote ontkoppeling van intelligentie en bewustzijn, een humanistische revolutie veroorzaakt.

Keynote spreker Esko Kilpi, die een Finse denktank leidt, vertaalde deze ontwikkelingen naar de gevolgen voor organisaties. U kunt zijn presentatie via slideshare of de video bekijken, maar graag verwijzen we ook naar zijn downloadbare publicatie 'Perspectives on New work' en naar zijn website waar hij regelmatig nieuwe ideeën post.

Technologie leidt tot menselijkheid?

De wereld waarin de mens boven zichzelf gaat uitstijgen door technologie staat uitvoering beschreven in Yuval Harrari's nieuwe boek Homo Deus. De voor Harrari logische gevolgtrekking, dat die meer door technologie gedreven toekomst zal leiden tot meer menselijkheid, zal niet klakkeloos door iedereen zomaar worden geaccepteerd.

Digitale geluksmomenten

Veel eenvoudiger is het aan te nemen dat het dankzij nieuwe technologie makkelijker wordt om mensen meer kleine momenten van geluk te laten ervaren. Freud zegt zelfs dat het geluksmoment de enige vorm van geluk is, terwijl de moderne psychologen langere termijn als 'flow' en 'meaningfulness' wel degelijk onder de geluksdefinitie scharen.

 

VINT-Symposium-2017

In de presentatie van 'Digital China' van deskundige Ed Sander kwamen die twee begrippen mooi bij elkaar. Ook zijn presentatie kunt u via de link hier boven bekijken. Maar als u op de voet wilt blijven volgen hoe China zich digitaal ontwikkelt dan verwijzen we graag naar zijn website 'Chinatalk' en de boeken die u daar kunt downloaden. De WeChat revolutie waar Ed het in zijn presentatie over had, stond bol van digitale geluksmomenten.  Het langere termijn geluk komt mogelijk onder druk door de Chinese regering die van iedere burger een score bijhoudt van zijn (digitale) gedrag.

Nieuwe rapporten VINT-onderzoek naar geluk

Het Symposium is tevens de aftrap van een aantal nieuwe verkenningen over het thema Digital Happiness. In de onderzoeksagenda staan 4 rapporten gepland. 

 

Nieuwe rapporten VINT Digital Happiness

 

Meer weten over VINT en Digitaal Geluk?

U kunt de PDF’s van de presentaties downloaden, de video’s van de sprekers bekijken of uiteraard direct contact opnemen via onderstaande gegevens. We praten graag verder over úw Digitaal Geluk. 

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985