Trine Jensen: de toekomst van LEGO [VIDEO]

Trine Jensen LEGO

Trine Jensen is Head of Digital Quality van LEGO en vertelde op het VINT Symposium over hoe een organisatie met zo'n lange historie omgaat met de uitdagingen van deze eeuw. In deze drukke tijd is er bijvoorbeeld minder ruimte voor spelen, terwijl dat zo belangrijk is voor het leren van vaardigheden. Wat voor synthetische mogelijkheden zijn er voor een fysiek product als LEGO?

Uitdaging

Trine begon haar verhaal geheel in stijl met een speelse uitdaging: bouw met zes LEGO-blokjes een unieke eend. Het resultaat? Honderden unieke eendjes die er stuk voor stuk anders uit zagen. Hier is een aantal belangrijke lessen uit te halen. De belangrijkste is dat ‘spelen’ ervoor zorgt dat je ‘leert’. Door risico’s te nemen, nieuwe dingen te proberen en het bouwwerk weer uit elkaar te halen, leer je door te spelen. Je gebruikt hiervoor maar liefst 24 vaardigheden, waar Trine er in haar presentatie een aantal van toelicht.

Einde van speelgoed

Trine vertelt verder over de geschiedenis van LEGO en hoe het bedrijf er nu wereldwijd voor staat. Vervolgens gaat zij in op de toekomst van ‘spelen’. Zij geeft aan dat de verwachting is dat maar liefst 65% van de kinderen die nu op de kleuterschool zit, later een beroep zal hebben die nu nog niet bestaat. Hoe gaat LEGO hiermee om? Zorgt de nieuwe generatie ervoor dat de fysieke LEGO-blokken straks niet meer bestaan? Trine denkt van niet: “we are toy makers - not software makers!” Daarnaast onderzoekt LEGO de mogelijkheden van Augmented Reality, robotica en heeft het grootste YouTube-kanaal voor merken.

Bekijk de presentatie

Ondanks de onderzoeken naar nieuwe mogelijkheden, is de verwachting dat fysiek speelgoed een essentieel onderdeel blijft van het leerproces van kinderen. Bekijk de presentatie om te ontdekken hoe LEGO omgaat met de nieuwe, synthetische generatie!

 

Bekijk het interview

Hebben we in de toekomst nog fysieke spelletjes of wordt alles vervangen door digitale varianten? En hoe gaat LEGO om met deze veranderingen? Trine Jensen vertelt over de ontwikkelingen binnen de organisatie en de tools die zij inzetten om met de (komende) veranderingen om te gaan.

 

Meer weten over de VINT-activiteiten?

Wil je naar aanleiding van de onderwerpen verder sparren of wil je op de hoogte gehouden worden over VINT-rapporten en -events? Laat dat dan weten via onderstaand contactformulier. Download ook vrijblijvend het rapport 'De synthetische generatie'.

Kan ik je verder helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985