GAN-artiest en hoogleraar wiskunde op VINT Symposium

VINT Symposium Reshape event

Ontmoet twee nieuwe sprekers

Wat kunnen een AI-kunstenaar en een Oxford wetenschapper ons vertellen over oneindige creativiteit? Bekijk welke sprekers wij kunnen aankondigen en meld je aan voor het VINT Symposium op 16 juni!

Aanmelden VINT Symposium

Op 16 juni vindt het VINT Symposium in het Spant! in Bussum plaats en wij kunnen weer twee nieuwe sprekers aankondigen! Een AI-kunstenaar en een Oxford wetenschapper zoeken tijdens het VINT Symposium de grenzen van de menselijke creativiteit op (en zullen deze wellicht ook doorbreken).

Oneindige creativiteit

Is de Homo Sapiens cognitief en creatief beperkt? Zijn er eigenlijk grenzen? De oneindige creativiteit waar we naar op zoek zijn als mens en als samenleving, is door Marcus Du Sautoy indringend bestudeerd. Hij is hoogleraar in de wiskunde en 'Professor for the Public understanding of Science". Du Sautoy is regelmatig te gast bij de BBC, maar je treft hem ook in kranten zoals The Guardian, The Times en The Daily Telegraph. Zijn keynote 'The Creativity Code' is gebaseerd op zijn laatste boek dat binnenkort in Nederland verschijnt. Daarin beschrijft hij de opkomst van zogenaamde creatieve kunstmatige intelligentie. Gaat de computer de mens oneindig creatiever maken en gaan we de grote wetenschappelijke vragen er mee kraken?

GAN-artiest

Jeroen van der Most experimenteert als kunstenaar volop met creatieve computers. Hij is bekend van zijn kunstexposities en zijn optreden in VPRO's Tegenlicht over 'bullshit jobs'. We kunnen Van der Most een GAN-artiest noemen. Het acroniem staat voor Generative Adversarial Networks. GANs zijn een speciale vorm van kunstmatige intelligentie die, zoals in dit geval, kunst kunnen genereren. Hoe kijkt een geëngageerde creatieveling naar de mogelijkheden van AI? Beperkt het hem als artiest bijvoorbeeld, of opent het een nieuwe kijk op de wereld?

Purpose

Er zijn tal van aanleidingen en mogelijkheden om dit nieuwe decennium creatief op te schudden. Samen met de sprekers onderzoeken we de (oneindige) creatieve mogelijkheden. Twee sprekers die we al eerder bekend hebben gemaakt zijn Jeroen Tas, Chief Innovation & Strategy Officer bij Royal Philips die over "The Power of Purpose" spreekt en Margreet van Schaijck, European brand manager van Lush. Dit opmerkelijke activistische cosmeticamerk is razend populair bij jonge generaties. Van Schaijck doet het succes van deze extreem door purpose gedreven strategie uit de doeken.

Aanmelden

Benieuwd of deze sprekers de grenzen van creativiteit doorbreken? Ontdek het op het VINT Symposium op 16 juni!

Aanmelden VINT Symposium

Spread the word

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn
Principal VINT
Phone number: +31886606600