Kan Artificial Intelligence creatief zijn?

AI creativiteit met Marcus du Sautoy

Bezit AI straks een huisdier?

Als het aan Marcus du Sautoy ligt wel. De mogelijkheden van artificial intelligence zijn eindeloos, ook op het gebied van creativiteit. Bekijk het interview op het VINT Symposium of download het nieuwste VINT-rapport.

Naar interview Download rapport

Marcus du Sautoy is ‘Professor for the Public Understanding of Science aan de Universiteit van Oxford’ en wordt door Menno van Doorn op het VINT Symposium ondervraagd over de gevaren en kansen van Artificial Intelligence.

Een fenomeen

Du Sautoy is een fenomeen in de UK. Hij wordt graag opgezocht door de media om zijn mening te geven over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech en innovatie. Een van zijn expertisegebieden is artificial intelligence (AI). Zijn boek The Creativity Code gaat in op kunst en innovatie in de tijd van innovatie en AI. Reden genoeg om hem uit te nodigen op het VINT Symposium, dat deels in het teken stond van ‘Infinite Machine Creativity’.

Een huisdier voor AI

AI brengt allerlei ethische kwesties met zich mee en om te ontdekken wat het speelveld van AI precies inhoudt, legt Menno een aantal stellingen voor die Marcus alleen met ja of nee mag beantwoorden. Een van de vragen is of AI creatief kan zijn. Een ander voorbeeld is de vraag: mag AI een huisdier hebben?

Bekijk het interview

Benieuwd naar de antwoorden die Marcus geeft? Bekijk het interview op het VINT Symposium!

Download rapport

Meer informatie over innovatie en creativiteit? Download het nieuwste VINT-rapport dat in het teken staat van ‘Infinite Machine Creativity.

Download rapport

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985