Ook uitgeput na het videobellen?

VINT in FD over moeheid door videobellen

Dat is helemaal niet zo gek

In de huidige situatie zijn veel van ons dagelijks aan het videobellen. Sander Duivestein, Menno van Doorn en Thijs Pepping schreven erover in het Financieele Dagblad. Hoe voorkom je uitputting door videobellen?

Lees artikel

Dagelijks videobellen is de realiteit voor een groot deel van vergaderend Nederland. Hoewel het een oplossing is om toch te kunnen samenwerken met collega’s, kan het ook enorm veel energie kosten. Hoe voorkom je vermoeidheid door videovergaderingen? Sander Duivestein, Menno van Doorn en Thijs Pepping van VINT, Sogeti onderzoeken het fenomeen in Het Financieele Dagblad.

Bullshitbingo

Voorafgaand aan het videogesprek zijn wij vaak bezig met een bullshitbingo. In het FD geven Sander, Menno en Thijs een aantal voorbeelden van de gebruikelijke rituelen voor elke vergadering. “Zelfs als een videobelvergadering vlekkeloos verloopt, dan nog blijkt naderhand dat mensen uitgeput zijn”, geven zij aan. In het artikel komen communicatieprofessor Jeremy Bailenson (Stanford University) en Witte Hoogendijk (hoofd afdeling psychiatrie van Erasmus MC) aan het woord over de oorzaken van deze vermoeidheid en wat wij eraan kunnen doen.

Lees het volledige artikel

Hoe ziet de rest van het jaar eruit als het gaat om “Zoom burn-outs” en wat is de oplossing tegen dit bijzondere verschijnsel? Lees het volledige artikel in het FD.

Naar artikel

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985