Paul Iske en Lonneke Holierhoek over oneindige creativiteit

Paul Iske en Lonneke Holierhoek over oneindige creativiteit

Het nut van oneindige creativiteit

Wat is oneindige creativiteit en hoe bereik je dat? Menno praat erover met Paul Iske, oprichter van Het Instituut voor Briljante Mislukkingen en Lonneke Holierhoek, COO bij The Ocean Cleanup. Bekijk het interview of download direct het nieuwste VINT-rapport over 'Infinite Machine Creativity'.

Naar interview Download rapport

Paul Iske is de oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen en Lonneke Holierhoek is Chief Operating Officer van The Ocean Cleanup. Bij het live uitgezonden VINT Symposium werden zij aan één tafel gezet om te praten over het thema ‘oneindige creativiteit’.

FAIL

Volgens Paul staat het Engelse woord voor falen, ‘fail’, voor First Attempt At Learning. Falen is volgens hem dan ook niet ‘iets verkeerd’ doen, maar juist een mogelijkheid om te leren. Wanneer je open staat voor mislukkingen en daar ook bereid bent tijd, moeite en geld in te stoppen ontstaat volgens hem ruimte voor oneindige creativiteit. Dat is ook waarom ambitieuze innovaties ‘moonshot’ innovaties worden genoemd.

The Ocean Cleanup

Waar Paul uitweidt over de theorie achter de kracht van moonshot innovaties en falen, wordt ook naar de praktijk overgeschakeld met The Ocean Cleanup. Lonneke Holierhoek vertelt over hoe The Ocean Cleanup met hun bijna onmogelijke oplossing dagelijks te werk gaat. Zij geeft aan dat ze gelooft in de combinatie van optimisme en innovatie en ze vertelt over hoe de cultuur van The Ocean Cleanup bijdraagt aan creatieve innovaties.

Bekijk het interview

Als een woord dit interview typeert, dan is het wel: inspirerend. Laat je inspireren door de denkwijze van Paul Iske en de innovatiecultuur van The Ocean Cleanup. Bekijk hieronder het interview.

Download rapport

Meer informatie over innovatie en creativiteit? Download het nieuwste VINT-rapport dat in het teken staat van ‘Infinite Machine Creativity.

Download rapport

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Profielfoto Menno van Doorn Principal VINT
Phone number: +31651270985