Waarom is ‘boomer’ Woord van het Jaar 2019?

Woord van het jaar 2019 boomer

Maak kennis met de synthetische generatie

Ontdek in het interview met Thijs Pepping waarom 'boomer' Woord van het Jaar 2019 is geworden. Verder kennis maken met de generatie die dit woord populair heeft gemaakt? Download het rapport 'De Synthetische Generatie'!

Ga naar VINT Download rapport

Het hoge woord is eruit, of beter gezegd: het woord van het jaar 2019 is bekend. ‘Boomer’ is in het afgelopen jaar zodanig populair geworden dat het deze prestigieuze titel mag dragen. Waar komt de trend omtrent ‘OK boomer’ vandaan? Tijd voor een interview met Thijs Pepping van VINT.

Massaal gestemd

In december kon bij Van Dale gestemd worden op het Woord van het Jaar 2019. Met 17.500 stemmen is er massaal gestemd. Het woord ‘boomer’ heeft volgens Van Dale maar liefst 41,8% van de stemmen gekregen. De NOS meldt dat ook woorden als ‘klimaatspijbelaar’ en ‘klimaatdrammer’ in de running waren voor de titel.

Bekijk het interview

Maar wat is een boomer en waar komt de term ‘OK boomer’ nu precies vandaan? Thijs Pepping publiceerde eerder dit jaar met VINT het rapport ‘De Synthetische Generatie’. Thijs geeft aan dat deze woordverkiezing goed aansluit bij het gedachtengoed van de nieuwe generatie. Tijd voor tekst en uitleg! Bekijk hieronder het korte interview met Thijs.

Download rapport

Benieuwd wat de synthetische generatie beweegt? Download hieronder vrijblijvend het VINT-rapport De Synthetische Generatie.

Download rapport

Kan ik je helpen?