Marsha Beaufort

Aandacht voor vrouwen in de IT

Diversiteit verhoogt de productie, geeft andere inzichten en maakt een organisatie innovatiever. Wil je als organisatie innovatief en succesvol zijn, dan moet je diversiteit en inclusiviteit omarmen. En dat is wat Sogeti doet. Binnen het thema ‘inclusie’ ligt de focus op een gelijke man/vrouw-verdeling. Het percentage vrouwen bij Sogeti bedraagt 15% en dat vinden we veel te weinig. 

Teveel 'mindbugs' 

Met een Diversity Boost-team en een Diversiteitsambassadeur zetten we de eerste stap om meer vrouwen enthousiast te krijgen voor Sogeti en werken in de IT. Geen eenvoudige opgave. Onbewust zit ons brein vol met ‘mindbugs’. Een typisch een voorbeeld van een mindbug is: in de IT ben ik vooral bezig zijn met techniek. Of; een baan in de IT betekent vooral acht uur achter je laptop zitten.

Deze onbewuste vooroordelen houden diversiteit tegen. Maar daar laten wij ons niet door tegenhouden.

Om het IT-werkveld bij vrouwen meer onder de aandacht te brengen organiseren we regelmatig bewustwordingsbijeenkomsten. Want hoe leuk is het om te werken in een omgeving die continu wijzigt. Met technologie die levensveranderende mogelijkheden biedt. Wie wil daar niet aan bijdragen?

Inspirerende bijeenkomst

Met ruim 30 studentes discussieerden we over wat het betekent om in de IT te werken. Hoe is het om als vrouw werkzaam te zijn in een mannenwereld? En; hoe ziet een werkdag van een programmeur eruit?  Om een indruk te geven delen we in deze video een impressie van de avond.

Watch Studentes: Maak het verschil met IT! on YouTube.

Meer weten?

Overweeg je een carrière binnen de IT? Kijk dan eens op onze werken bij Sogeti pagina.

Profielfoto Mandy Sol
Phone number: +31886606600