ProjectB Awards 2020

Active+ van Haagse Hogeschool wint ProjectB Challenge 2020

Tijdens de Awards Night van de jaarlijkse ProjectB Challenge heeft het studententeam Active+ van de Haagse Hogeschool op 17 juni 2020 de prijs in de wacht gesleept voor het meest innovatieve product voor mensen met een beperking. Lees over ProjectB of ga direct naar Studenten.

Naar studenten

Active+ voor dementerende ouderen

Vier Haagse studenten ontwikkelden Active+. Het doel van hun innovatie is het in beweging krijgen en actief houden van dementerende ouderen. Door middel van een digitale brievenbus (sociaal platform) kunnen familieleden of vrienden foto’s naar de ouderen sturen en ze zo betrokken en actief houden. Omgekeerd kunnen de medewerkers in de zorg dan weer foto’s van de ouderen delen. De video over Active+ is terug te zien op YouTube.

Winnaar ProjectB 2020
Active plus winnaar ProjectB

Screenshots van de Active+ App

IT Innovations in Health Care OCD | Windesheim Zwolle

Team OCD Windesheim heeft de Utrecht Inc prijs gewonnen, waarbij ze een jaar lang samen met Utrecht Incubator kunnen samenwerken en onderzoeken in hoeverre het idee daadwerkelijk tot een commercieel succes uitgewerkt kan worden. De innovatie was voor mensen met OCD, en in dit geval smetvrees. Ze hebben met VR en Augmented Reality een app ontwikkeld om deze dwangstoornis te bedwingen. Deze oplossing is gemaakt zodat je er thuis, in alle rust,  mee kan werken. 

Lees er ook over in de Computable

Direct om 20.00 op 17 juni verscheen een artikel over de prijswinnaars.

Lees artikel

ProjectB Challenge proces

Eind 2019 konden studententeams zich inschrijven met hun eerste ideeën. In samenwerking met coaches van Sogeti en docenten van school werden de ideeën getoetst bij eindgebruikers en uitgewerkt tot prototypen die afgelopen woensdag werden gepresenteerd aan de jury. De jury heeft de innovaties beoordeeld op impact, potentie en originaliteit. De jury bestond uit Stefan Braam, Ideation Manager van UtrechtInc., Suzanne Verheijden, Innovatiemanager bij zorginstelling ’s Heeren Loo en Menno van Doorn, directeur VINT van Sogeti.

IT steeds belangrijker in de zorg

ProjectB is een initiatief van Sogeti in samenwerking met UtrechtInc. en Hogescholen. Het doel van dit initiatief is om een IT-innovatie te ontwikkelen voor mensen met een beperking om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Daarnaast leren studenten hoe ze hun IT-kennis op een impactvolle en relevante manier kunnen inzetten. 

Als IT-student kennismaken met Sogeti?

Ben je IT-student en wil je meer weten over Sogeti en/of de ProjectB Challenge? Of misschien wil je wel stage lopen bij ons?
Bekijk onze site of ga meteen naar vacatures.

Naar vacatures

Doe je mee?